Κρίσεις στην ΕΛΑΣ - Αποστράτευσαν τον Σφακιανάκη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κρίσεις στην ΕΛΑΣ - Αποστράτευσαν τον Σφακιανάκη

Ο μέχρι σήμερα διευθυντής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής είναι οι δύο υποστράτηγοι που προήχθησαν στο βαθμό του αντιστρατήγου, για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, ενώ 10 από τους 20 υποστράτηγους γενικών καθηκόντων αποστρατεύτηκαν από το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο συνεδρίασε νωρίτερα το απόγευμα, υπό την προεδρία του αρχηγού, αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα και τη συμμετοχή των αντιστρατήγων του Σώματος, Αριστείδη Ανδρικόπουλου και Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Το Συμβούλιο έκρινε τους 22 υποστρατήγους (20 γενικών καθηκόντων, έναν ειδικών καθηκόντων-υγειονομικό και έναν ειδικών καθηκόντων Εγκληματολογικών Εργαστηρίων) ως εξής:

Προακτέους στον βαθμό του αντστρατήγου έκρινε τους:

1. Μπάκα Αντώνιο (πρώην διευθυντή Αντιτρομοκρατικής).

2. Δραγατάκη Χρήστο (πρώην Αττικάρχη).

Έκρινε διατηρητέους τους υποστρατήγους:

1. Κωτσάκη Γεώργιο

2. Ασημακόπουλο Αλκιβιάδη

3. Αποστολόπουλο Ανδρέα

4. Παπαζαφείρη Χρήστο

5. Πλουμή Εμμανουήλ

6. Δασκαλάκη Ανδρέα

7. Κοτσιάφτη Δημήτριο

8. Πανούση Σωτήριο

9. Μαλεβίτη Ηλία, Υγειονομικό

10. Μηνιάτη Πηνελόπη, Εγκληματολογικών Εργαστηρίων

Ευδόκιμα τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους, το Συμβούλιο έκρινε τους παρακάτω 10 υποστρατήγους γενικών καθηκόντων της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι προάγονται στο βαθμό του αντιστράτηγου εκτός οργανικών θέσεων, τους απονέμεται ο τίτλος του επιτίμου της θέσης που κατείχαν και θα αποστρατευθούν ύστερα από 30 ημέρες:

1. Μωυσίδη Βασίλειο

2. Σφακιανάκη Εμμανουήλ

3. Σκανδαλάκη Γεώργιο

4. Μπαντουβάκη Νικόλαο

5. Τζίγκο Βασίλειο

6. Κούτσιαρη Θεόδωρο

7. Τσόλκα Φώτιο

8. Γρηγοράκη Εμμανουήλ

9. Τσαρδινάκη Κωνσταντίνο

10. Χριστοφάκη Νικόλαο

Οι κρίσεις θα συνεχιστούν με την κρίση των ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σφακιανάκης: Η Αστυνομία δεν θέλει τις υπηρεσίες μου

Η καρατόμηση του αξιωματικού που ταυτίσθηκε με τη Δίωξη του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχε προαναγγελθεί από πέρσι και πλέον ο Μανώλης Σφακιανάκης δεν θα ανήκει στο δυναμικό της υπηρεσίας.

Ο αξιωματικός που ταυτίσθηκε και ουσιαστικά δημιούργησε την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αποκαλύπτει και τα επόμενα σχέδιά του που είναι να παραμείνει κοντά στον πολίτη, αλλά αυτή τη φορά μέσω ενός Ινστιτούτου που δημιουργεί και όπως εκτιμάται θα δραστηριοποιείται στο ίδιο αντικείμενο με το οποίο ασχολείται ο κ.Σφακιανάκης επί σειρά ετών, έχοντας καταγράψει αναρίθμητες επιτυχίες.

Η ανάρτηση του εν αποστρατεία, πλέον, αντιστρατήγου, έχει ως εξής:

Το πλήρωμα του Χρονου έφτασε η πτήση προσγειώθηκε πλην ομως δεν έχει φτάσει στο τελικό προορισμό .,
Φίλοι μου σας ανακοινώνω ότι απο σήμερα θα με βρίσκεται στο Ινστιτούτο μου που για σας δημιουργώ ..
Η Αστυνομία σήμερα αποφάσισε οτι δεν θέλει άλλο τις υπηρεσίες μου ., εγώ όμως θα συνεχίζω να τις δίνω ., όπως με ξέρατε μέχρι σήμερα .!
Το Προγραμμα μου για τος επισκέψεις ανα Νομό θα σας το ανακοινώσω σύντομα ... σε συνέντευξη Τυπου την Δευτέρα 23/1 Κ ώρα 19:30 στο INTERCONTINENTAL.,
Καλή Αρχή σε όλους μας Κ είναι πολλοί αυτοί που θα ακολουθήσουν το νέο εγχείρημα - στόχο ανά την Ελλάδα

Ποιος είναι ο Μανώλης Σφακιανάκης

Ο Μανώλης Σφακιανάκης, γεννήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 1963 από τον πατέρα Ευάγγελο και την πρεσβυτέρα Μαρία στην Κρήτη. Όλοι μαζί με τα αδέρφια του, Μιχάλη και Ολυμπία έμεναν στα Χανιά μέχρι την ενηλικίωσή του. Τελειώνοντας το Λύκειο σπούδασε Ανάλυση και Προγραμματισμό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και το 1982 εισήχθη στη Σχολή Ενωμοταρχών και το 1986 στη Σχολή Υπαστυνόμων.

Ο Μανώλης Σφακιανάκης μετρά τριάντα χρόνια υπηρεσίας στην Αστυνομία. Τα τελευταία ασχολείται αποκλειστικά με τα ηλεκτρονικά εγκλήματα. Εκπαιδεύτηκε σε θέματα που αφορούν το πλαστικό χρήμα (plastic crime) και την τρομοκρατία στο Διαδίκτυο (cyber terrorism), στο Λονδίνο και το FBI αντίστοιχα.

Από το 1995 έως το 2011 υπηρέτησε στη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής και στο Τμήμα Οικονομικών Εγκλημάτων, υπεύθυνος για τη Δίωξη του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Από το 2011 μέχρι και σήμερα υπηρετούσε στην Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ήταν επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οι περιπτώσεις που αφορούν το κυβερνοέγκλημα και έχουν περάσει από τα χέρια του είναι περισσότερες από 5.000. Ο Μανώλης Σφακιανάκης έχει βραβευθεί για το έργο του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, από τον υπουργό Παιδείας για αποτροπή ανήλικου μαθητή από αυτοκτονία, από τον υπουργό Οικονομικών ως ένας από τους καλύτερους μάνατζερ στο δημόσιο τομέα, από το FΒΙ δυο φορές για την προσφορά του στη διερεύνηση- εξιχνίαση κυβερνοεγκλημάτων που αφορούσαν παιδική πορνογραφία, από το Χαμόγελο του Παιδιού για την πάταξη του φαινομένου της παιδικής πορνογραφίας, από την Επιστημονική Ένωση Δικηγόρων e-Themis κ.λπ. Είναι επίσης καθηγητής στην Αστυνομική Ακαδημία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider