Έρχονται 10.000 μονιμοποιήσεις στους Δήμους!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρχονται 10.000 μονιμοποιήσεις στους Δήμους!

Νομοθετική πρωτοβουλία για τη μονιμοποίηση δημοτικών υπαλλήλων, κυρίως συμβασιούχων στην καθαριότητα των δήμων, αλλά και σε άλλες υπηρεσίες τους, όπως παιδικοί σταθμοί και κοινωνικές δομές, προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Σε συνέντευξή του στο aftodioikisi.gr, ο κ. Βερναρδάκης δήλωσε ότι «εφόσον αποτυπωθούν οι ανάγκες των δήμων για καθαριότητα, παιδικούς σταθμούς, σίτιση, φύλαξη κλπ στα οργανογράμματά των δήμων, η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για να προσληφθούν οι εργαζόμενοι αυτοί με μόνιμη σχέση εργασίας».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «ετοιμάζεται ήδη μια νομοθετική πρωτοβουλία σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης για να δούμε την καλύτερη, αξιοκρατική και διαφανή διαδικασία που, προφανώς, θα λάβει υπόψη της και τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ για να λυθεί μια και καλή το ζήτημα και να μην το έχουμε κάθε χρόνο με παρατάσεις. Δεν μπορεί να δουλεύει κανείς με παρατάσεις. Πρέπει να έχει ο κάθε άνθρωπος έναν ορίζοντα, έναν οικογενειακό προγραμματισμό. Δεν γίνεται να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση».

Συμπλήρωσε επίσης ότι στον διαγωνισμό, θα έχουν προτεραιότητα όσοι εργάζονται ήδη: «Θα ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι την εργασία τη σημερινή που μπορεί να είναι τρία, τέσσερα και πέντε χρόνια θα πρέπει να τη σεβαστούμε. Και από εκεί και πέρα πρέπει να δώσουμε και τη δυνατότητα αλλά σε ένα καθαρό πεδίο για τους ορισμένου χρόνου και σε έναν καινούργιο κόσμο που έχει τη δυνατότητα και την ανάγκη να δουλέψει».

Σύμφωνα με τον κ. Βερναρδάκη, υπάρχουν εκτιμήσεις που ανεβάζουν τους εργαζόμενους με συμβάσεις στους δήμους σε 10.000.

Σε ό,τι αφορά τις περιπτώσεις δημάρχων που δεν υπογράφουν παρατάσεις συμβάσεων καθαριότητας με το αιτιολογικό ότι Επίτροποι του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν εγκρίνουν τα κονδύλια για τη μισθοδοσία τους, ο κ. Βερναρδάκης σημείωσε ότι «αυτοί που δεν έχουν εφαρμόσει το νόμο είναι παράνομοι και αναγκαστικά θα ελεγχθούν», ενώ υπογράμμισε ότι «πίσω από το πρόσχημα ότι ένας Επίτροπος είπε να μην πληρώσει, κρύβεται η στρατηγική ορισμένων δημάρχων να αναθέσουν αυτές τις υπηρεσίες σε εργολαβικές συμβάσεις».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider