Συμβολική κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη από μουσικούς του δρόμου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συμβολική κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη από μουσικούς του δρόμου

Την υποστήριξή της στους μουσικούς του δρόμου εκφράζει, με δήλωσή της, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Έλλη Χρυσίδου, με αφορμή την αυριανή συμβολική κινητοποίηση που διοργανώνουν μουσικοί, στο πλακόστρωτο της νέας παραλίας Θεσσαλονίκης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για προσαγωγές που -όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι- έγιναν τον τελευταίο καιρό για επαιτεία.

«Οι μουσικοί του δρόμου ομορφαίνουν την πόλη και την καθημερινότητά μας. Προφανώς και δεν επαιτούν. Θέση μας είναι ότι δεν είναι ούτε επαίτες ούτε 'μικροπωλητές' της τέχνης, αλλά εκφράζουν μια άποψη και έναν τρόπο ζωής» τονίζει η Αντιδήμαρχος, επικροτώντας την πρωτοβουλία για την κινητοποίηση. Διερωτάται δε από πού προκύπτει ότι είναι επαίτες, σπεύδοντας να δώσει η ίδια την απάντηση: «Από μία ξεπερασμένη νομοθεσία».

«Ως Διοίκηση πιστεύουμε στην χωρίς όρια και χωρίς ταμπέλες ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση, στην τέχνη που θέλει να δημιουργήσει τα δικά της σύνορα, στους καλλιτέχνες της σκέψης, της αναζήτησης της δικής τους ελπίδας, του δικού τους ελεύθερου κοινού, πιστεύουμε και στηρίζουμε τους μουσικούς του δρόμου γιατί είναι οι δημιουργοί που συμβάλλουν στην πολιτιστική ταυτότητα και κουλτούρα κάθε πόλης» αναφέρει η κ. Χρυσίδου.

Καταλήγοντας, εκφράζει τη θέληση του Δήμου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα και στο πλαίσιο αυτό έχουν ξεκινήσει επαφές με μουσικούς, αλλά και στενή συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων «ώστε και οι μουσικοί του δρόμου να εκφράζονται και η πόλη να τους απολαμβάνει».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.