Τούρκοι στρατιωτικοί: Ευχαριστούμε τους Έλληνες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τούρκοι στρατιωτικοί: Ευχαριστούμε τους Έλληνες

Κοινή δήλωση εξέδωσαν οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί μετά την ολοκλήρωση, σήμερα, της πρώτης δικαστικής φάσης για το αίτημα έκδοσής τους, που έχουν υποβάλει οι αρχές της χώρας τους.

Οι Τούρκοι αξιωματικοί ευχαριστούν με την δήλωσή τους, τους Έλληνες πολίτες «για την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή τους» ενώ αναφέρουν πως είναι χαρούμενοι με την σημερινή, τελευταία απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, που απέρριψε το αίτημα της χώρας τους. Η δήλωση των αξιωματικών είναι η εξής:

«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι με τη σημερινή απόφαση, η οποία αποδεικνύει ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ευρωπαϊκές αξίες. Μη λησμονούμε ότι βρισκόμαστε στον τόπο που γέννησε την έννοια του ασύλου, όπως σωστά είπε και ο εισαγγελέας σήμερα. Είμαστε βέβαιοι ότι στο τέλος θα επικρατήσει η Δικαιοσύνη. Εμείς και οι οικογένειες μας ευχαριστούμε όλους τους Έλληνες πολίτες για τη συμπάθεια και συμπαράστασή τους».

Να σημειωθεί ότι με τρεις διαδοχικές αποφάσεις του, το Συμβούλιο Εφετών -υπό άλλη σύνθεση κάθε φορά- απέρριψε την έκδοση για τους πέντε στρατιωτικούς, ενώ την αποδέχθηκε για τρεις. Και στις τρεις συνεδριάσεις οι εισαγγελείς πρότειναν να μην εκδοθούν οι αξιωματικοί. Κατά της απόφασης που αρνήθηκε την έκδοση για τρεις, έχει ήδη ασκήσει έφεση ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Αντώνης Λιόγας και η υπόθεση θα κριθεί στον Άρειο Πάγο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider