«Χάθηκαν 13.000 πρόσφυγες από τα κέντρα φιλοξενίας»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Χάθηκαν 13.000 πρόσφυγες από τα κέντρα φιλοξενίας»

Για 13.000 «χαμένους πρόσφυγες» στην Ελλάδα κάνει λόγο η Wall Street Journal, παρουσιάζοντας όλες τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στο προσφυγικό ζήτημα και επικαλούμενη Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει, βάσει των τελευταίων διαθέσιμων στοιχείων, περίπου 13.000 άνθρωποι που καταγράφτηκαν σε χώρους φιλοξενίας μεταναστών στην Ελλάδα «αγνοούνται», ενώ ενδέχεται να έχουν περάσει στη Βόρεια Ευρώπη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από τα ευρήματα της αξιολόγησης που πραγματοποίησαν οι αρμόδιοι αξιωματούχοι για την κατάσταση στα ευρωπαϊκά σύνορα στο Αιγαίο προκύπτει ότι η Ελλάδα δεν κατέστη ο τελικός προορισμός για τους πρόσφυγες στο ταξίδι τους προς την Ευρώπη.

Η Ελλάδα αναφέρει πως περίπου 63.000 άνθρωποι είναι αποκλεισμένοι σε κέντρα φιλοξενίας σήμερα και περιμένουν την επαναπροώθησή τους στα νησιά και την ενδοχώρα. Το δημοσίευμα σημειώνει ωστόσο πως «ξέρουμε τι συμβαίνει» με τους 50.000, ενώ για τους υπόλοιπους περίπου 13.000 «η τύχη τους αγνοείται».

«Οι υπόλοιποι δεν έχουν παρακολουθηθεί εδώ και μήνες» αναφέρει ένας από τους αξιωματούχους που συμμετείχαν στην αξιολόγηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider