Κέντρο Επανένταξης στην εργασία από Δήμο Αθηναίων και British American Tobacco

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέντρο Επανένταξης στην εργασία από Δήμο Αθηναίων και British American Tobacco

Κέντρο Επανένταξης στην εργασία θα λειτουργήσει στις αρχές του 2017 στον Δήμο Αθηναίων, ξεκινώντας με την επιτυχή ένταξη στην αγορά εργασίας των ανθρώπων που διαμένουν στις Κοινωνικές Κατοικίες του Δήμου Αθηναίων. Ήδη είναι έτοιμες προς διάθεση 30 νέες θέσεις εργασίας σε διάφορους τομείς απασχόλησης και ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί όταν ξεκινήσει η λειτουργία του.

Η πρωτοβουλία του Job Center ανήκει στον Δήμο σε συνεργασία με την εταιρεία British American Tobacco Hellas και στόχο έχει την ενδυνάμωση και υποστήριξη των ανθρώπων σε ανάγκη στη διαχείριση της μετάβασης κατά τη διάρκεια αναζήτησης εργασίας ως και την επαγγελματική αποκατάστασή τους.

Παράλληλα, αναλαμβάνει την εκπαίδευσή τους στις τεχνικές αναζήτησης εργασίας και στην ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων και την πρακτική υποστήριξή τους κατά την αναζήτηση εργασίας με την παροχή υλικοτεχνικής υποδομής και δικτύωσης με πιθανούς εργοδότες (επιχειρήσεις, φορείς κ.λπ.).

Το Κέντρο θα προσφέρει επίσης μαθήματα Αγγλικών, εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών και διοικητικής υποστήριξης που οδηγούν σε πιστοποίηση.

Το Job Center, στη λειτουργία του οποίου εκτός από τους ειδικούς σε θέματα Ανθρώπινου Δυναμικού και Ψυχολογίας θα συμβάλλουν και εργαζόμενοι της British American Tobacco Hellas, περιλαμβάνει τις παρακάτω υπηρεσίες:

- Ατομικές συναντήσεις με ειδικούς σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού και ψυχολογίας

- Ομάδες ψυχοκοινωνικής στήριξης

- Βιωματικά Εργαστήρια εκπαίδευσης

- Συνεργασία με πιθανούς εργοδότες, φορείς για απασχόληση, κοινωνικούς φορείς, κ.λπ. για την δυνατότητα απασχόλησης σε όσους πληρούν τις προδιαγραφές που τίθενται.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider