Πεδίο μάχης το κέντρο - Επεισόδια στα Εξάρχεια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πεδίο μάχης το κέντρο - Επεισόδια στα Εξάρχεια

Σοβαρά επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη ως αυτή την ώρα στα Εξάρχεια. Τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά την ολοκλήρωση της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει μέχρι στιγμής σε 18 προσαγωγές.Οι προσαχθέντες οδηγούνται στη ΓΑΔΑ.

Τα επεισόδια σημειώνονται στις οδούς Στουρνάρη και Σπύρου Τρικούπη με Τοσίτσα, με ομάδες αντιεξουσιαστών να πετούν συνεχώς βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες «απαντούν» με περιορισμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Οι αντιεξουσιαστές πετούν εκτός από μολότοφ και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, όπως φωτοβολίδες.

Μαζική η συμμετοχή στην πορεία στη μνήμη του Γρηγορόπουλου

Ειρηνικά ολοκληρώθηκε, νωρίτερα, η πορεία συλλογικοτήτων του αντιεξουσιαστικού χώρου και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς με αφορμή τη συμπλήρωση οκτώ χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η παρουσία του κόσμου ήταν μαζική, ενώ οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, καθώς επίσης ενάντια στο φασισμό και τις πολιτικές της κυβέρνησης.

Τα μπλοκ των συλλογικοτήτων και οργανώσεων ξεκίνησαν από τα Προπύλαια κατευθύνθηκαν στο Σύνταγμα και ολοκλήρωσαν την πορεία στην Ομόνοια.

Η διαδήλωση στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Μπενάκη χωρίστηκε στα δύο, καθώς συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου κινήθηκαν προς τα Εξάρχεια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider