Ψηφίστηκε το νέο Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων Αττικής

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ψηφίστηκε το νέο Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων Αττικής

Η 2η αναθεώρηση του νέου Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων Αττικής εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στην αποψινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

Παρά τις αντιδράσεις κατοίκων της Φυλής να ακυρωθεί η διαδικασία του περιφερειακού συμβουλίου, άνοιξε ο δρόμος για την εφαρμογή του νέου Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων Αττικής, μετά την αποψινή ψήφισή του.

Ειδικότερα, η διαδικασία της έγκρισης έγινε με συνοπτικές διαδικασίες, καθώς μικροομάδες κατοίκων της Φυλής εμπόδισαν την εξέλιξη της διαδικασίας καθ’ ότι εφοδιασμένοι με πανό και μεγάφωνα, δεν επέτρεπαν να μιλήσει κανένας, ενώ δεν αποδέχθηκαν και την πρόταση του προέδρου να τοποθετηθεί και να μιλήσει εκπρόσωπος τους από το βήμα.

Κατόπιν τούτων, ακολούθησε πολύωρη διακοπή και εφ’ όσον δεν διαφαινόταν πρόθεση αποχώρησης τους, η περιφερειακή αρχή σε συνεννόηση με τις παρατάξεις προχώρησαν στην ψήφιση της εισήγησης για τον ΠΕΣΔΑ, η οποία είχε αποσταλεί σε όλους τους περιφερειακούς συμβούλους από την περασμένη εβδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην συνεδρίαση παρευρίσκονταν αρκετοί δήμαρχοι και εκπρόσωποι δημοτικών κινήσεων με κοινή άποψη, την οποία εξάλλου συνόψισε ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων - Καματερού και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής Νίκος Σαράντης και κατά την πρόσφατη συνεδρίαση για την έγκριση της ΣΜΠΕ επι του ΠΕΣΔΑ. Τόνισε την ανάγκη ενεργοποίησης δήμων στη «μάχη της ενημέρωσης» για την ευαισθητοποίηση των και πολιτών, ώστε να ενταχθούμε όλοι ενεργά στη νέα πραγματικότητα».

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Αττικής Γιάννης Βασιλείου, αναφερόμενους στους «διαδηλωτές», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ «έχουν τις εξής δύο επιλογές: Είτε να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις και να συνδράμουν στο πλαίσιο του νέου ΠΕΣΔΑ, είτε να γίνουν βαρίδια στην δύσκολη αυτή προσπάθεια που ξεκινά η περιφέρεια Αττικής, η οποία όμως αποτελεί και την μοναδική ευκαιρία για όλους και κυρίως για την Φυλή, που αντιμετωπίζει και το μεγαλύτερο πρόβλημα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider