Δυσφορία Συνδέσμου Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών για την απεργία της ΠΝΟ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δυσφορία Συνδέσμου Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών για την απεργία της ΠΝΟ

Την έντονη δυσφορία του εκφράζει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών (ΣΕΘ) για την εξαγγελία της συνέχισης των απεργιών που αποφάσισε η ΠΝΟ, κατόπιν αδιεξόδου των συζητήσεων με τον αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΘ ζητά «άμεση επίλυση του προβλήματος, προκειμένου να μην επιτείνεται η ζημιά στην εθνική οικονομία και τις επιχειρήσεις».

Σύμφωνα με τον ΣΕΘ, ο κλάδος της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας εξάγει εβδομαδιαίως μέσω Ιταλίας τουλάχιστον 1.500 τόνους προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας, αποφέροντας εβδομαδιαίως έσοδα 6 εκατ. ευρώ, ωφελώντας εκτός από τον κλάδο και την Εθνική Οικονομία, καθώς πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα με θετική καθαρή συμβολή στο εμπορικό ισοζύγιο της χώρας.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι:

- Η περίοδος του Δεκεμβρίου είναι από τις πιο σημαντικές για τον κλάδο, καθώς λόγω της αυξημένης ζήτησης οι εταιρείες οφείλουν να εξυπηρετήσουν τις ήδη κλεισμένες συμφωνίες με πελάτες από ολόκληρη την Ευρώπη. Σε αντίθετη περίπτωση, οι κυρώσεις είναι πολύ σοβαρές για κάθε επιχείρηση.

- Τα προϊόντα που εξάγονται είναι φρέσκα και για το λόγο αυτό ιδιαιτέρως ευπαθή.

- Οι απεργιακές κινητοποιήσεις εμποδίζουν τις ελληνικές εξαγωγές, με αποτέλεσμα να χαθούν πελάτες και να δοθεί «χώρος» στους ανταγωνιστές μας. Αυτό θα υποβαθμίσει την χώρα μας στην διεθνή αγορά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider