Παρέμβαση από το Επιμελητήριο Κυκλάδων για τις απεργίες της ΠΝΟ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παρέμβαση από το Επιμελητήριο Κυκλάδων για τις απεργίες της ΠΝΟ

«Να συνυπολογίσει το κόστος των επαναλαμβανόμενων απεργιών στην εξυπηρέτηση των στοιχειωδών αναγκών των νησιωτών», ζητά με επιστολή του το Επιμελητήριο Κυκλάδων από την ΠΝΟ, καθώς «οι απεργιακές κινητοποιήσεις αποτελούν μια επιπλέον επιβάρυνση για το νησιωτικό χώρο», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Ο συνεχιζόμενος αποκλεισμός των νησιών, τονίζεται από το επιμελητήριο, «αποτελεί ένα επιπλέον ισχυρό χτύπημα για μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων της περιοχής μας, ιδιαίτερα κατά το μήνα Δεκέμβριο που είναι ζωτικής σημασίας για τη βιωσιμότητά τους».

Σύμφωνα με την παρέμβαση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων υποστηρίζεται: «θέλουμε να επισημάνουμε ότι σεβόμαστε απόλυτα τα δικαιώματα των εργαζόμενων και σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε να θίξουμε κάποιο από αυτά. Όμως, επιθυμούμε να ληφθεί υπόψη ότι ο πληθυσμός του 1.500.000 κατοίκων της νησιωτικής χώρας, έχει επίσης δικαιώματα».

Στην επιστολή γίνεται λόγος για «καθεστώς ομηρίας» της νησιωτικότητας, καθώς παρά τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί κατά καιρούς, δεν έχει βρεθεί τρόπος να εξασφαλισθεί το ελάχιστο ποσοστό ασφαλείας στις περιπτώσεις απεργίας των ναυτεργατών.

Συγκεκριμένα, στο κείμενο αναφέρεται: «Στο πλαίσιο των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που επηρεάζουν το σύνολο του πληθυσμού και της επιχειρηματικής δραστηριότητας, η ακτοπλοΐα δεν αποτελεί εξαίρεση και συνεχίζει να διανύει δύσκολες ημέρες. Μέχρι τώρα, η πολιτεία δεν έχει καταφέρει να δώσει λύση στα αιτήματα των εργαζόμενων στην ακτοπλοΐα ναυτεργατών, αλλά ούτε και στο δικαίωμα των νησιωτών για την ομαλή λειτουργία της καθημερινότητάς τους σε περιπτώσεις απεργιακών κινητοποιήσεων».

Θίγοντας το φλέγον ζήτημα των επιχειρήσεων στα νησιά, το Επιμελητήριο Κυκλάδων υποστηρίζει: «Τόσο τα επιβαρυντικά μέτρα που αφορούν τις οικονομικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και επηρεάζουν άμεσα τη φορολογική και ασφαλιστική τους ενημερότητα, όσο και το γεγονός ότι η αγορά κινείται πλέον με μετρητά και παρατηρείται έλλειψη αποθεματικών, οδηγούν τους επιχειρηματίες σε οριακές καταστάσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider