Τους εργαζόμενους του Athens Ledra συνάντησε η Αχσιόγλου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τους εργαζόμενους του Athens Ledra συνάντησε η Αχσιόγλου

Με αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων στο ξενοδοχείο Athens Ledra και το Συνδικάτο Εργαζομένων σε Ξενοδοχεία - Επισιτισμό - Τουρισμό ν. Αττικής, συναντήθηκε σήμερα η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, παρουσία του γγ. του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπ. Εργασίας, οι εργαζόμενοι εξέθεσαν τα αιτήματά τους για την πλήρη αποπληρωμή των δεδουλευμένων και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Το υπουργείο Εργασίας επανέλαβε ότι στέκεται αρωγός στα αιτήματά τους και προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα.

Η λύση που προωθείται, καταρχάς για την ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων, εξαντλεί παράλληλα όλα τα περιθώρια στο πλαίσιο του νόμου, για την αποπληρωμή των οφειλών του προηγούμενου ιδιοκτήτη προς το ΙΚΑ.

Τέλος, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα με το Συνδικάτο Εργαζομένων σε Ξενοδοχεία - Επισιτισμό - Τουρισμό ν. Αττικής, ώστε να συζητηθούν τα κύρια ζητήματα που αφορούν τους εργαζομένους.

Ο πρόεδρος εργαζομένων του Athens Ledra, Μπάμπης Ντότσικας, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε ότι η υπουργός τους διαβεβαίωσε ότι θα εισπράξουν τα δεδουλευμένα 9 μηνών που τους οφείλονται, ενώ ξεκαθαρίστηκε ότι σε περίπτωση επαναλειτουργίας του ξενοδοχείου με το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, αυτό θα γίνει με το προϋπάρχον προσωπικό. Ο κ. Ντότσικας τόνισε ότι «σε περίπτωση που μπουν τα δεδουλευμένα μας, εμείς αποσύρουμε την επίσχεση εργασίας και είμαστε έτοιμοι την επόμενη μέρα να επιστρέψουμε στη δουλειά μας. Ωστόσο, παραμένουμε σε ετοιμότητα μέχρι να δούμε εμπράκτως τα όσα μας διαμηνύονται. Σε κάθε περίπτωση είμαστε σε ετοιμότητα εφόσον δούμε άλλα».

Ο κ. Ντότσικας ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν έρθει και οι ίδιοι σε επαφή με εκπροσώπους της εταιρείας, που όπως φαίνεται, θα αναλάβει τα ηνία του Athens Ledra στη νέα του εποχή, με το κλίμα να είναι θετικό μεταξύ των δύο πλευρών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider