Δεν αποκλείεται «επιστροφή» του Renzi

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεν αποκλείεται «επιστροφή» του Renzi

Ο Renzi έκανε το λάθος να συνδέσει την έκβαση του δημοψηφίσματος με το δικό του πολιτικό μέλλον και κατά συνέπεια μετατράπηκε σε ψήφο υπέρ ή εναντίον του, κάτι το οποίο ήταν «επιζήμιο διότι αναμείχθηκαν διαφορετικά θέματα», δήλωσε ο Elmar Brok, πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, σε συνέντευξή του στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk (DLF).

Εν τούτοις, «επειδή ο Renzi διαθέτει σαφή πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση, θα ήταν δυνατόν ο πρόεδρος τη Ιταλικής Δημοκρατίας να ζητήσει από τον Renzi να προσπαθήσει να σχηματίσει μια νέα κυβέρνηση. Δεν αποκλείω να έχουμε και πάλι μια νέα κυβέρνηση Renzi τον Ιανουάριο», εκτίμησε ο Γερμανός χριστιανοδημοκράτης.

Το γεγονός ότι απορρίφθηκε η συνταγματική μεταρρύθμιση «θα οδηγήσει» κατά τον πρόεδρο της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου «σε περαιτέρω κυβενητικές κρίσεις στην Ιταλία. Θα γίνουν νέες συζητησιες για την μεταρρυθμιστική ικανότητα της Ιταλίας, κάτι το οποίο θα αποδυναμώσει συνολικά την Ευρωπαϊκή Ενωση».

Ο Μπροκ εξέφρασε την χαρά του για την έκβαση των προεδρικών εκλογών της Αυστρίας, διότι «ο νικητής Alexander Van der Bellen έκανε έναν αγώνα υπέρ της Ευρώπης ο οποίος άξιζε». Πρόσθεσε δε ότι «εμείς οι υπέρμαχοι της Ευρώπης θα πρέπει να είμαστε λιγότεροι συνεσταλμένοι» έχοντας κατά νούν τα αντιευρωπαϊκά και λαϊκιστικά ρεύματα στην Ευρώπη, μετέδωσε το DLF.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.