Πάνω από 2.000 παρατηρητές στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάνω από 2.000 παρατηρητές στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ

Μετά από 34 ώρες ολομέλειας και 20 ώρες θεματικών συνεδριάσεων ολοκληρώθηκε χθες Σάββατο, με τη συμμετοχή και παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων, το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη.

Στις εργασίες συμμετείχαν περισσότεροι από 2.000 παρατηρητές και 380 σύνεδροι, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, οκτώ αρχηγοί και εκπρόσωποι κομμάτων, πέντε κυβερνητικά στελέχη (υπουργοί, αναπληρωτές και γενικοί γραμματείς), ο σύμβουλος για θέματα εξωτερικής πολιτικής του Προέδρου της Αμερικής, η Πρόεδρος του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο γενικός γραμματέας του CEMR καθώς και εκπρόσωποι οργανώσεων, ομοσπονδιών και δικτύων.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Συνεδρίου δήλωσε: «Η επόμενη ημέρα του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου μας βρίσκει ενωμένους και αποφασισμένους να υπερασπιστούμε και να διαφυλάξουμε το κύρος του θεσμού. Αγωνιζόμαστε για μια αυτοτελή, ανεξάρτητη, ακηδεμόνευτη, ανατρεπτική, εξωστρεφή, διεκδικητική και αποτελεσματική για τους πολίτες αυτοδιοίκηση. Οι αποφάσεις που λάβαμε στο συνέδριο με τη συμμετοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών μας αποτελεί τον οδηγό για να βγει ο τόπος από τα αδιέξοδα της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης και των επώδυνων μνημονίων. Είναι καιρός να διεκδικήσουμε ακόμα ποιο δυναμικά το δικαίωμα των τοπικών κοινωνιών να αποφασίζουν για τον τόπο τους. Δικαίωμα το οποίο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι αυτονόητο».

Ο Γ. Πατούλης πρόσθεσε στη συνέχεια ότι το 2017 θα είναι για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μια χρονιά διεκδικήσεων από την Κεντρική Κυβέρνηση. Το Ετήσιο Συνέδριο της ΚΕΔΕ στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα αγώνα και ρήξης με τις κυβερνητικές επιλογές».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider