Επισκεφτήκαμε το πιο kinky escape room της Αθήνας (Pics & Vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επισκεφτήκαμε το πιο kinky escape room της Αθήνας (Pics & Vid)

Η είσοδος ντυμμένη με φράσεις και σχέδια από συνήθη escape room δεν σε προϊδεάζει για την εμπειρία. Στην αίθουσα αναμονής βέβαια ο επισκέπτης παίρνει μια «διαφόρων μεγεθών» γεύση του τι θα μπορούσε να αντικρίσει ή και να αντιμετωπίσει αφού κλειστεί στο συγκεκριμένο δωμάτιο απόδρασης. Όταν δε φτάνει στην είσοδο του πιο kinky escape room της Αθήνας, έρχεται αντιμέτωπος με διαφόρων ειδών δεσίματα και μάσκες καθώς και με ποικίλλα σχέδια g-string, εμπεδώνοντας πως η συγκεριμένη προσπάθεια απόδρασής σίγουρα δεν θα είναι συνηθισμένη....

Άλλωστε πρωτού το επικσεφτεί κανείς έχει ενημερωθεί ξεκάθαρα πως στόχος του συγκεκριμένου δωματίου δεν είναι να δραπετεύσει μέσα στα 90 λεπτά που διαρκεί το «παιχνίδι» αλλά να καταφέρει να μείνει σε αυτό.

Ο λόγος για το Strapped On, το προχωρημένο «δωμάτιο απόδρασης» των Secret Rooms που συναντά κανείς στη Δάφνη, το οποίο ήρθε να αλλάξει τους μέχρι τώρα κανόνες της νέας μόδα των Αθηνών που ακούει στο όνομα escape room.

Επιπρόσθετος στόχος του τολμηρού παιχνιδιού, όπως αναφέρουν οι ιδιοκτήτες του, Πάρις Μαυρομάτης και Γιάννης Κανελλόπουλος στο Ιnsider.gr είναι εκτός από την συγκέντρωση αστείων αναμνήσεων και η συγκέντρωση πόντων... «Το μέγεθος μετράει στο Strapped On γενικά. Οι περισσότεροι πόντοι που έχει καταφέρει να συγκεντρώσει κaνείς μέχρι στιγμής είναι 52, αξιοσέβαστο μέγεθος αν το καλοσκεφτείς».

Στην ουσία, όπως διευκρινίζουν οι εμπνευστές του πρόκειται για «μία σεξοκωμωδία - παρωδία escape room όπου όλα συμβαίνουν ανάποδα».

Το παιχνίδι

Μόλις οι επίδοξοι «δραπέτες» φτάνουν στο χώρο, ενημερώνονται για τους τρεις βασικούς κανόνες που ισχύουν με το που πατήσει κανείς το πόδι του στο δωμάτιο.

Κανόνας πρώτος: ότι συμβεί εδώ μέσα μένει εδώ μέσα. Κανόνας δεύτερος: Το παιχνίδι δεν σηκώνει παρεξηγήσεις και ...συστολές. Κανόνας τρίτος: μέσα στο δωμάτιο υπάρχει ψηφιακή φωτογραφική μηχανή για να μπορούν οι παίκτες να απαθανατίσουν τις στιγμές που επιλέξουν. Οι φωτογραφίες όμως απαγορεύεται να δημοσιευτούν, αν και στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν επιθυμούν και οι ίδιοι να τις δημοσιεύσουν.

Αφού όλοι δεθούν στις προκαθορισμένες θέσεις, με αντίστοιχης φύσεως «χειροπέδες», η βροντερή φωνή του «BigSaw» τους ανακοινώσει πως «βρίσκονται στην Αθήνα του 2017 όπου ο αριθμός των δωματίων απόδρασης έχει φτάσει τα 3564. Και μιας και αυτό τον έχει εξοργίσει κάπου πρέπει να ξεσπάσει την οργή του. Γι αυτό και θα τους δείξε τι εστί βερίκοκο».

Από εκεί κι έπειτα οι παίκτες έρχονται αντιμέτωποι με «kinky» γρίφους, κρεμαστές κούνιες που μοιάζουν με την καρέκλα του γυναικολόγου, στύλους, στρινγκ, δονητές και όλα τα τελευταίας λέξης εξαρτήματα του sexshop SexyYou.gr

Το παιχνίδι μπορει να παιχτεί με 2 διαφορετικούς τρόπους: Soft Core και Hard Core. Η πρώτη περίπτωση χαρακτηρίζεται ως ένας ασφαλής τρόπος για όσους θέλουν να μαζέψουν πόντους με «ορθόδοξο» τρόπο, χωρίς βγούν (πολύ) απο τα όρια τους. Στην δεύτερη περίπτωση, βέβαια,το ρίσκο μεγαλώνει το ίδιο και οι kinky καταστάσεις και φυσικά τα κέρδη...

Εκτός από τους δύο παραπάνω τρόπους το παιχνίδι διαθέτει και Bachelor Version, και μάλιστα πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να κάνουν το bachelor party τους στο συγκεκριμένο δωμάτιο, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες.

Η έμπνευση για το συγκεκριμένο escape room προέκυψε στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν ένα είδος παιχνιδιού απόδρασης που δεν υπήρχε μέχρι χθες σε μια αγορά που χαρακτηρίζεται ήδη κορεσμένη μετά την άνθιση που γνώρισε τα τελευταία χρόνια. Αρκεί να σκεφτεί κανείς πως μόνο στην Αθήνα υπάρχουν 186 δωμάτια απόδρασης τα οποία άνοιξαν τα τελευταία τρία χρόνια εν μέσω υφεσιακής οικονομικής συγκυρίας.

«Το δωμάτιο αυτό διεύρυνε την αγορά, εφόσον το επισκέπτονται και άτομα που δεν θα επισκέπτονταν ποτέ ένα escape room» αναφέρουν. Η διαφορετική προσέγγιση, άλλωστε, όπως τονίζουν, ήταν εξαρχής η φιλοσοφία τους σε όλα τα δωμάτια, τα οποία δεν έχουν αγορασμένο από το εξωτερικό σενάριο αλλά έχουν εμπνευστεί τις ιστορίες και τα έχουν κατασκευάσει οι ίδιοι.

«Είχαμε προσέξει πως όλα τα δωμάτια ήταν πιο πολύ μηχανικά, δεν σε έβαζαν δηλαδή στο νόημα του παιχνιδιού παρά καλούσαν του παίκτες να ξεκλειδώσουν λουκέτα. Εμείς από όταν ξεκινήσαμε να δημιουργούμε τα πρώτα δωμάτια αποφασίσαμε να βγάλουμε από την εξίσωση τα λουκέτα και να κάνουμε κάτι πιο θεματικό, ώστε ο επισκέπτης να μην έχει την αίσθηση ότι βρίσκεται απλά σε ένα escape room αλλά σε ένα παιχνίδι ή σε μια ταινία. Έτσι στα περισσότερα δωμάτια υπάρχουν ολόκληροι μηχανισμοί και ευφάνταστοι γρίφοι, όπως για παράδειγμα τούβλα που τα σπρώχνεις και εμφανίζονται νέα δωμάτια και πολλά άλλα. Ένα είδος λουκέτων βέβαια, χρησιμοποιήσαμε στο Strapped On αλλά με τελείως διαφορετική χρήση».

Στα άμεσα σχέδια της εταιρείας είναι η Version 2 του παιχνιδιού, αφού υπάρχουν πολλοί που έχουν παίξει το παιχνίδι δύο και τρεις φορές και διψούν για την kinky συνέχεια...

Τo insider.gr μπήκε στο χώρο και εξασφάλισε μια μικρή γεύση από την τολμηρή εμπειρία στο παρακάτω βίντεο:

Επιμέλεια Βίντεο: Θοδωρής Κώτσικας

Επισκεφτήκαμε το πιο kinky escape room της Αθήνας (Pics & Vid)
Επισκεφτήκαμε το πιο kinky escape room της Αθήνας (Pics & Vid)
Επισκεφτήκαμε το πιο kinky escape room της Αθήνας (Pics & Vid)
Επισκεφτήκαμε το πιο kinky escape room της Αθήνας (Pics & Vid)
Επισκεφτήκαμε το πιο kinky escape room της Αθήνας (Pics & Vid)
Επισκεφτήκαμε το πιο kinky escape room της Αθήνας (Pics & Vid)
Επισκεφτήκαμε το πιο kinky escape room της Αθήνας (Pics & Vid)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider