O Νικολόπουλος μηνύει τον Στουρνάρα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
O Νικολόπουλος μηνύει τον Στουρνάρα

Μηνυτήρια αναφορά κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κατέθεσε ο πρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, στη σκιά των όσων κατέθεσε ο Γιάννης Στουρνάρας στην εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ. Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Νικολόπουλος, απέστειλε επιστολή και στον Mario Draghi, ζητώντας διευκρινίσεις για τον τρόπο λειτουργίας του κ. Στουρνάρα.

Ο πρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών είπε ότι ο κ. Στουρνάρας κράτησε πολλά κλειστά χαρτιά, για τα θαλασσοδάνεια, και τόνισε ότι αυτά καλείται να τα πληρώσει σήμερα ο ελληνικός λαός.

Ακολουθεί αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Νικολόπουλου:

«Η κατάθεση της μήνυσης ήταν απόρροια της στάσης του κ. Στουρνάρα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Είναι αδιανόητο ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας να υπεκφεύγει, να ψεύδεται, να αοριστολογεί, να παραπέμπει στις… υπηρεσίες για δικές του πράξεις και παραλείψεις κι όλα αυτά για να αποσείσει τις τεράστιες ευθύνες του. Πρόκειται για ευθύνες που απορρέουν από την ελλιπή ή και ανύπαρκτη εποπτεία του στα πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα της χώρας.

Εξαιτίας αυτού του γεγονότος χορηγήθηκαν θαλασσοδάνεια ύψους 1,7 δισ. ευρώ σε ΜΜΕ και κόμματα και τις πελώριες μαύρες τρύπες έχει κληθεί να καλύψει ο δύσμοιρος Έλληνας φορολογούμενος πολίτης.

Η κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς έχει επίσης, την προσθετική έννοια της συνδρομής μου στο έργο της Δικαιοσύνης, που ήδη διερευνά τον τρόπο χορήγησης δανείων σε κόμματα και ΜΜΕ.

Το γεγονός ότι έχει εμπλακεί η Δικαιοσύνη, φανερώνει περίτρανα ότι ο εποπτικός ρόλος της ΤτΕ πάσχει και κύριος υπεύθυνος είναι ο Γ. Στουρνάρας.

Οι ενέργειες και οι παραλείψεις του έχουν προκαλέσει, δυστυχώς, “ανήκεστο βλάβη” στην ΤτΕ και είναι ορατές οι επιπτώσεις της στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Η άποψή μου ενισχύεται από το γεγονός ότι πολιτικολογεί –αν και θα έπρεπε να τηρεί αυστηρή ουδετερότητα– και προκαλεί, καθώς “χρησιμοποιεί” το αξίωμά του για να κάνει “δημόσιες σχέσεις” εντός της ΤτΕ με πολιτικούς και άτομα που ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη -ως μη όφειλε- ενώ ταυτόχρονα διεκπεραιώνει… οικογενειακές του υποθέσεις με “όχημα” την ΤτΕ.

Κοντολογίς, θεωρώ ότι δεν διέπεται από τις αρχές της αντικειμενικότητας, της αμεροληψίας και της διαφάνειας και έχει προξενήσει ζημιά στο δημόσιο συμφέρον, γι’ αυτό και κατέφυγα στην Ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία έχω απεριόριστη εμπιστοσύνη».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider