Παυλόπουλος: Όχι στον ακραίο νεοφιλελευθερισμό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παυλόπουλος: Όχι στον ακραίο νεοφιλελευθερισμό

Υπέρ του γνήσιου φιλελεύθερου και κατά του ακραίου νεοφιλελεύθερου προτύπου οικονομικής οργάνωσης τάχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι η επικράτηση ακραίων νεοφιλελεύθερων αντιλήψεων κατάφερε ισχυρά πλήγματα στο κοινωνικό κράτος και προειδοποίησε πως η ρήξη του κοινωνικού ιστού είναι αυτή που εκτρέφει πολιτικά μορφώματα της αναβίωσης του εφιάλτη του φασισμού και του ναζισμού.

«Η επικράτηση ακραίων νεοφιλελεύθερων οικονομικών αντιλήψεων επί των γνησίως φιλελεύθερων, κυρίως κατά τις τελευταίες δεκαετίες, έχει επιφέρει ισχυρά πλήγματα με στόχο το κατά τα προαναφερόμενα στενώς συνδεδεμένο με την Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία Κοινωνικό Κράτος Δικαίου», επισήμανε κατά την ομιλία του σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Ο κ. Παυλόπουλος παρατήρησε ότι η φθίνουσα πορεία του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου αποτελεί εξαιρετικά «τοξικό» κίνδυνο υπονόμευσης της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας, καθώς η καταγωγή και η ιδιοσυστασία της προϋποθέτει ένα γνησίως φιλελεύθερο - και όχι ακραίως νεοφιλελεύθερο - πρότυπο οικονομικής οργάνωσης, ως αναντικατάστατο ανάχωμα κατά της προοπτικής διάλυσης της κοινωνικής συνοχής».

«Η διάβρωση του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου είναι η μεγαλύτερη απειλή για την Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά υπάρχουν κι άλλες απειλές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider