Ξεκινούν οι έλεγχοι για το πετρέλαιο θέρμανσης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεκινούν οι έλεγχοι για το πετρέλαιο θέρμανσης

Τη διενέργεια ελέγχων σε πρατήρια υγρών καυσίμων, εγκαταστάσεις πωλητών πετρελαίου θέρμανσης και βυτιοφόρα διανομής πετρελαίου θέρμανσης ζήτησε από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας Ευστράτιος Ζαφείρης.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, δεδομένου ότι από 15/10/2016 ξεκίνησε η περίοδος διακίνησης και διανομής του πετρελαίου θέρμανσης, τόσο για την προστασία του καταναλωτικού κοινού από τυχόν ελλιπείς παραδόσεις, όσο και για την προστασία του υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρήσεων, οι υπηρεσίες του υπουργείου θα μεριμνήσουν για τη διενέργεια ελέγχων σε βυτιοφόρα διανομής και σε εγκαταστάσεις πωλητών πετρελαίου θέρμανσης, καθ’ όλη την περίοδο διάθεσης.

Η απόφαση αναφέρει πως οι έλεγχοι θα πρέπει να είναι αυξημένοι ιδιαιτέρως κατά το πρώτο διάστημα (Οκτώβριος - Δεκέμβριος) κατά το οποίο σημειώνεται και ο μεγαλύτερος όγκος παραδόσεων. Στην ίδια βάση ζητούνται εντατικοί έλεγχοι και στα συστήματα μέτρησης καυσίμων στα πρατήρια,.

Οι υπηρεσίες θα πρέπει να γνωστοποιήσουν έως τις 15/01/2017 τα αποτελέσματα των ελέγχων που θα διενεργηθούν μέχρι τις 31/12/2016 και έως τις 30/4/2017 τα αποτελέσματα των ελέγχων που θα διενεργηθούν μέχρι 15/4/2017.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider