Σήμερα η 4η διάσκεψη του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σήμερα η 4η διάσκεψη του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η τέταρτη διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες.

Πλέον το ΣτΕ εισέρχεται στην ουσία της υπόθεσης καθώς θα κρίνει κατά πόσο ο σχετικός νόμος Παππά είναι συνταγματικός ή όχι.
Το γεγονός μάλιστα ότι έχει προγραμματιστεί και δεύτερη εντός της εβδομάδας (την Τετάρτη 26/10) διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ, οδηγεί πολλούς στο να υποθέσουν πως δεν αποκλείεται να υπάρξει και απόφαση για το εν λόγω θέμα.

Σημειώνεται πως και οι δύο συνεδριάσεις θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, απόφαση που φέρεται να ελήφθη από τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαο Σακελλαρίου.

Η σημερινή διάσκεψη θα ξεκινήσει με τον εισηγητή της υπόθεσης, σύμβουλο Επικρατείας Γεώργιο Παπαγεωργίου, ο οποίος δεν αποκλείεται να ολοκληρώσει την εισήγησή του.
Ο κ. Παπαγεωργίου έχει ταχθεί υπέρ της συνταγματικότητας του νόμου 4339/2015, με τον οποίο παρακάμφθηκε το ΕΣΡ για την διαδικασία χορήγησης των αδειών.
Στη συνέχεια θα λάβουν το λόγο οι δικαστές, οι οποίοι θα αναπτύξουν τις θέσεις τους επί της συνταγματικότητας του νόμου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider