Ο Αντώνης Λιόγας νέος προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Αθηνών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Αντώνης Λιόγας νέος προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Αθηνών

Ο εισαγγελέας εφετών Αντώνης Λιόγας αναδείχθηκε νέος προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Αθηνών στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο.

Ο κ. Λιόγας συγκέντρωσε 46 ψήφους έναντι 31 του συνυποψήφιου του Παντελή Στραγαλη ενώ βρέθηκαν και τρία λευκά.

Οι εκλογές διεξήχθησαν εκ νέου μετά την έκπτωση του Ισιδώρου Ντογιάκου ο οποίος στις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου είχε εκλεγεί προϊστάμενος λαμβάνοντας 39 ψήφους έναντι 30 που έλαβε ο κ. Λιόγας τότε και 7 η κ. Γεωργία Τσατάνη.

Ο κ. Ντογιάκος όμως έχασε τη θέση στη συνεχεία εξαιτίας της πειθαρχικής ποινής που του επιβλήθηκε από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου .

Η καταδίκη αφορούσε σε ανακοίνωση σύγκλισης των εισαγγελέων εφετών σε Ολομέλεια όπου είχε αναφέρει ως θέμα προς συζήτηση «Εξωθεσμική παρέμβαση της Προέδρου του Αρείου Πάγου στο αυτοδιοίκητο της Εισαγγελίας Εφετών». Για αυτό το λόγο είχε παραπεμφθεί σε πειθαρχική δίκη και σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε ποινή επίπληξης.

Όμως κατά της απόφασης αυτής ασκήθηκε έφεση με αποτέλεσμα να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό και να τιμωρηθεί με βαρύτερη ποινή, της στέρησης μισθού για 40 ημέρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider