Δύο κυκλώματα ναρκωτικων εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δύο κυκλώματα ναρκωτικων εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Παρουσία του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα, η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής παρουσίασε σήμερα τις υποθέσεις εξάρθρωσης δύο μεγάλων εγκληματικών οργανώσεων, οι οποίες δραστηριοποιούνταν στην εμπορία τεράστιων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης και κοκαΐνης. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, από την αρχή του Οκτωβρίου έως σήμερα, η αστυνομία έχει κατασχέσει σε όλη την Ελλάδα, συνολικά 3 τόνους και 300 κιλά ακατέργαστης κάνναβης και μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης.

«Ο αγώνας της Ελληνικής Αστυνομίας στη μάχη κατά των ναρκωτικών είναι καθημερινός. Τα μηνύματα στη μάχη αυτή είναι ενθαρρυντικά, από όλη την Ελλάδα», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσουβάλας, ενώ πρόσθεσε πως «η ΕΛ.ΑΣ καταγράφει μεγάλες επιτυχίες».

Ο διοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης, αναφερόμενος στην εξάρθρωση των δύο εγκληματικών οργανώσεων ναρκωτικών, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, επεσήμανε:

«Η πρώτη οργάνωση δραστηριοποιούνταν στην αποθήκευση, τυποποίηση και μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης με φορτηγά αυτοκίνητα διεθνών μεταφορών από την Ελλάδα στο εξωτερικό. Για να πετύχει το σκοπό της, χρησιμοποιούσε ως συσκευαστήριο, αποθήκη σε περιοχή της Αττικής, η οποία αποτελούσε διαμετακομιστικό κόμβο στη διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης από τη χώρα μας σε όλη την Ευρώπη».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Παπαζαφείρης, κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκε και κατασχέθηκε 1 τόνος και 669 κιλά κάνναβης, ενώ συνελήφθησαν επτά Ελληνες, μεταξύ των οποίων και 46χρονος, που κατείχε κεντρικό ρόλο.

Η δεύτερη εγκληματική οργάνωση ενέχεται στην εισαγωγή σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης από χώρες της Δυτικής Ευρώπης στην Ελλάδα, με φορτηγά διεθνών μεταφορών, με σκοπό την αποθήκευση, νόθευση και επανατυποποίησή της, ώστε να την διοχετεύσει κυρίως στην εγχώρια αγορά ναρκωτικών.

Στην υπόθεση αυτή, όπως ανέφερε ο διοικητής της Δ.Α.Α, κατασχέθηκαν περισσότερα από 28 κιλά κοκαΐνης, τα οποία εντοπίστηκαν, με τη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, σε φορτηγό στο λιμάνι της Πάτρας, ενώ συνελήφθησαν τέσσερα άτομα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider