ΟΑΣΑ: Νέα λεωφορειακή γραμμή «Σαρωνίδα -Ανάβυσσος»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΟΑΣΑ: Νέα λεωφορειακή γραμμή «Σαρωνίδα -Ανάβυσσος»

ία νέα κυκλική λεωφορειακή γραμμή του ΟΑΣΑ, με τον αριθμό 123 και την ονομασία «Σαρωνίδα-Ανάβυσσος», άρχισε δρομολόγια από σήμερα.

Η νέα γραμμή, με συχνότητα δρομολογίων ανά 35 λεπτά της ώρας, θα εξυπηρετεί τις μετακινήσεις, από και προς την Αθήνα, των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Αναβύσσου - Παλαιάς Φώκαιας και των σπουδαστών της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου, σε συνδυασμό με την υπάρχουσα γραμμή 122 με την ονομασία «Στ. Ελληνικού – Σαρωνίδα». Υπενθυμίζεται ότι κάθε χρόνο μετακινούνται από τον Όμιλο ΟΑΣΑ 630 εκατομμύρια επιβάτες.

Η διαδρομή της νέας κυκλικής λεωφορειακής γραμμής 123 «Σαρωνίδα –Ανάβυσσος», θα διέρχεται από τη Λεωφ. Σαρωνίδος, τη Λεωφ. Αθηνών - Σουνίου, την περιφερειακή Λεωφ. Λάκας, τη Λεωφ. Καραμανλή, ενώ θα κάνει στάση στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων. Για την εξυπηρέτηση των επιβατών ιδρύονται συνολικά 20 νέες στάσεις, ενώ θα χρησιμοποιούνται και πέντε υπάρχουσες.

Η νέα γραμμή, αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Ιωάννης Σκουμπούρης, ικανοποιεί ένα ευρύτατο διαχρονικό κοινωνικό αίτημα της περιοχής, που θα βοηθήσει σημαντικά την πρόσβαση των κατοίκων στην αγορά εργασίας, καθώς και στην εξυπηρέτηση των μετακινήσεων των εκατοντάδων σπουδαστών της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου. Γενικότερα ο ΟΑΣΑ διερευνά το τελευταίο διάστημα βελτιωτικές παρεμβάσεις των υφιστάμενων γραμμών, ύστερα από επιτόπια έρευνα των αρμόδιων υπηρεσιών και σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες. Η παροχή καλύτερων υπηρεσιών είναι το κύριο μέλημά μας και σε αυτό εντάσσονται σειρά δράσεων, όπως η τηλεματική που ήδη εφαρμόζεται με επιτυχία και το ηλεκτρονικό εισιτήριο που θα εφαρμοστεί το επόμενο διάστημα, αναφέρει ο κ. Σκουμπούρης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider