«Η μείωση της ανεργίας οφείλεται στην καθαρή αύξηση της απασχόλησης»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Η μείωση της ανεργίας οφείλεται στην καθαρή αύξηση της απασχόλησης»

«Η μείωση της ανεργίας οφείλεται μόνο εν μέρει στη μετανάστευση και αυτό σε ορισμένες ηλικίες, αλλά οφείλεται κυρίως στην καθαρή αύξηση της απασχόλησης» τόνισε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη, σε ημερίδα για την ανεργία που πραγματοποίησε η δημοτική παράταξη, που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ «Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή Πόλη» σε αίθουσα του δημαρχείου.

Η Μαρία Καραμεσίνη τόνισε ότι τα τελευταία δύο χρόνια η ανεργία έχει μειωθεί κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες, ενώ οι θέσεις εργασίας σε απόλυτα νούμερα -δηλαδή, ο αριθμός των προσλήψεων μείον τον αριθμό των απολύσεων και αποχωρήσεων- έχουν αυξηθεί «κατά 150.000, μέσα στην τελευταία διετία».

Αναφερόμενη στις νέες θέσεις εργασίας πρόσθεσε ότι κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τους έχουν δημιουργηθεί στον ιδιωτικό τομέα.

«Η μεγαλύτερη αύξηση έχει σημειωθεί στον ιδιωτικό τομέα, διότι όπως γνωρίζετε, ο δημόσιος τομέας προσλαμβάνει με το σταγονόμετρο και μάλιστα έχει καθαρή μείωση των θέσεων εργασίας διότι οι συνταξιοδοτήσεις και οι αποχωρήσεις δεν αναπληρώνονται από νέες προσλήψεις. Άρα έχουμε μια καθαρή μείωση της απασχόλησης του δημόσιου τομέα και έχουμε μια καθαρή αύξηση της απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα». Διευκρίνισε, ότι τα τρέχοντα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας προσθέτουν 45.000 - 55.000 θέσεις εργασίας ετησίως και προσμετρούνται στο δημόσιο τομέα, αφού οι δήμοι ανήκουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider