Ο «αφρός» της μπύρας στην Αθήνα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο «αφρός» της μπύρας στην Αθήνα

Ξεκινά το Σάββατο και ολοκληρώνεται την Κυριακή στο Ζάππειο Μέγαρο η «Ζυθογνωσία», η μοναδική έκθεση στην Ελλάδα αφιερωμένη στις μπίρες υψηλής ποιότητας. Αυτοπροσδιορίζεται ως έκθεση για «Microbreweries and Premium Beers», καθώς στην 3η διοργάνωσή της καθιερώνεται πλέον ως η κατ’ εξοχήν βιτρίνα των ελληνικών μικροζυθοποιείων και όλων των προϊόντων ζύθου υψηλής ποιότητας που μπορεί να συναντήσει κάποιος στην ελληνική αγορά.

Χωρίς να είναι «γιορτή» ή «φεστιβάλ» μπίρας, στοχεύει στο κοινό εκείνο που αγαπά την καλή μπίρα και θέλει να μάθει περισσότερα πράγματα γι’ αυτήν. «Οι επισκέπτες μας έρχονται για να δοκιμάσουν και όχι για να πιούν, γιατί η γευστική παλέτα στο χώρο της μπίρας είναι τεράστια και οι ευκαιρίες να δοκιμάσει κάποιος τα λιγότερο γνωστά προϊόντα είναι τελικά σπάνιες», λέει ο Ντίνος Στεργίδης από την εταιρεία Vinetum, διοργανώτρια της έκθεσης.

Στη Ζυθογνωσία συμμετέχουν οι περισσότεροι έλληνες μικροζυθοποιοί, κάποιοι μάλιστα κάνοντας το επίσημο ντεμπούτο τους, καθώς ο αριθμός των μικροζυθοποιείων πολλαπλασιάζεται εντυπωσιακά σε όλη τη χώρα. Όλoι σχεδόν οι τύποι μπίρας θα είναι παρόντες,ενώ μερικές πρωτότυπες και άκρως ενδιαφέρουσες γευστικές δοκιμές θα πλαισιώσουν την έκθεση, όπως για παράδειγμα «Μπίρες εσοδείας και παλαίωσης» και «Greek beers VS rest of the world». Στην είσοδο οι επισκέπτες θα λαμβάνουν ένα ειδικό ποτήρι δοκιμής μπίρας με το οποίο θα μπορούν να κινούνται από εκθέτη σε εκθέτη, δοκιμάζοντας όσες μπίρες επιθυμούν.

Όπως και πέρσι, η Ζυθογνωσία πλαισιώνεται και υποστηρίζεται από μία σειρά άλλων εκδηλώσεων, που θα γίνουν σε διάφορα σημεία της πόλης καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας 10 με 16 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της εβδομάδας μπίρας «Athens Beer Week», το πλήρες πρόγραμμα της οποίας είναι στην ιστοσελίδα της έκθεσης, www.zythognosia.gr.

Φέτος η έκθεση Ζυθογνωσία (15 & 16 Oκτωβρίου 2016) φιλοξενεί τον σεφ του εστιατορίου Food Mafia, Ηλία Σκουλά. Ο κ. Σκουλάς θα παρουσιάσει στους επισκέπτες της έκθεσης τις νέες «street food» δημιουργίες του από το μενού του εστιατορίου του «Burgers & Buns», που θα ανοίξει στην Αθήνα τον Δεκέμβριο.

Gourmet Burger

Ο ανατρεπτικός σεφ του Food Mafia εμπνέεται από το κίνημα των γκουρμέ Food Trucks των ΗΠΑ και δημιουργεί μία σειρά από street food λιχουδιές που ταιριάζουν απόλυτα με μπίρα. Παράλληλα θα δώσει μία πρώτη ιδέα από τις γεύσεις του καινούριου concept που ετοιμάζει στο κέντρο της πόλης, το «Burgers and Buns» όπως το περίφημο Cubano που πρώτος σύστησε στο αθηναϊκό κοινό, το Vada Pav ένα vegan μπέργκερ με ινδικό μπιφτέκι πατάτας, το Goa Bao (ένα ψωμάκι ατμού με τσιγαριαστή γίδα και chimi churi sauce) και διάφορα άλλα.

Έτσι, οι επισκέπτες της Ζυθογνωσίας θα έχουν τη δυνατότητα να εμπλουτίσουν τις γευστικές τους εξερευνήσεις με «food pairing», συνδυάζοντας αρμονικά μπίρες, με σύγχρονες εκφράσεις προσιτής γαστρονομίας.

Η Ζυθογνωσία στηρίζει την κουλτούρα της μπίρας και αναδεικνύει για 3η συνεχόμενη χρονιά τις προσπάθειες των ελλήνων ζυθοποιών. Ταυτόχρονα αναγνωρίζει την τεράστια παράδοση άλλων χωρών στην παραγωγή μπίρας αλλά και το παγκόσμιο φαινόμενο της μικροζυθοποιίας που έχει αλλάξει το χάρτη της μπίρας σε όλες τις προηγμένες χώρες του πλανήτη.

Είσοδος: 10 ευρώ με δωρεάν όλη τη μπίρα. Burger: από 4 έως 6 ευρώ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider