Billions: H χλιδή και η διαφθορά της Wall Street στη μικρή οθόνη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Billions: H χλιδή και η διαφθορά της Wall Street στη μικρή οθόνη

Οι γεμάτες ένοχα μυστικά ιστορίες της Wall Street έχουν ουκ ολίγες φορές απασχολήσει τόσο τη μικρή όσο και τη μεγάλη οθόνη, με τις περισσότερες εξ' αυτών να σημειώνουν μεγάλη εμπορική επιτυχία. Πρόσφατο παράδειγμα η μαύρη κωμωδία για την αμερικανική οικονομική κρίση του 2008 και το ρόλο που διαδραμάτισε η Wall Street σε αυτή, The Big Short, η οποία εκτός από κοινό και κριτικούς κέρδισε και το όσκαρ καλύτερου σεναρίου.

Μια αντίστοιχη τιτανομαχία εγωμανών της Wall Street με φόντο πολλά πολλά δισεκατομμύρια, επιστρέφει, κατ' αποκλειστικότητα στο OTE CINEMA 4HD, το κανάλι των σειρών του OTE TV. Τα επεισόδια του νέου κύκλου του Billions υπόσχονται να μας καθηλώσουν.

Πρωταγωνιστής της μάχης είναι ο Bobby Axelrod, κατά κόσμον Damian Lewis (ή αλλιώς ο αγαπημένος Brodi του Homeland), είναι ο βασιλιάς των αμερικανικών hedge funds. Χάνοντας όλους τους φίλους και συνεργάτες του στην πτώση των Δίδυμων Πύργων το 2001, ασχολείται ενεργά με την φιλανθρωπία, κερδίζοντας έτσι τον θαυμασμό και την αγάπη του κόσμου, αλλά φυσικά πράττει τα δέοντα ώστε να γιγαντώσει την περιουσία του με κάθε θεμιτό ή αθέμιτο μέσο.

Στην άλλη μεριά του ρινγκ βρίσκεται ο εισαγγελέας Chuck Rhoades, κατά κόσμον Paul Giamatti, ο οποίος μισεί τους βαθύπλουτους εγκληματίες της Wall Street, λατρεύει την ιδέα της «προαγωγής» και παραμονεύει σε κάθε γωνία ώστε να ρίξει τα δίκτυα του για να πιάσει το «μεγάλο ψάρι».

Ο αγώνας σκληραίνει ακόμη περισσότερο με την συνδρομή των συζύγων των δύο πρωταγωνιστών: ο Axelrod είναι παντρεμένος με την ξανθιά Lara (Malin Åkerman), η οποία αν και «απαστράπτουσα» κυρία δισεκατομμυριούχου, μοιάζει έτοιμη να κάνει τα πάντα για να διατηρήσει το πολυπόθητο status quo της: άλλωστε το μικροαστικό παρελθόν της σε μια ιρλανδική μαφιόζικη οικογένεια βοηθά ενεργά σε αυτό.

Από το χορό των εγωμανών δεν λείπει και η σύζυγος του Chuck, η μελαχρινή Wendy (Maggie Siff), η οποία τα τελευταία 15 χρόνια είναι η στενότερη συνεργάτης του Bobby Axelrod, ως διευθύντρια προσωπικού και πιστοποιημένη ψυχαναλύτρια της εταιρείας του.

Το συγκρουσιακό ντεκόρ συμπληρώνουν σκοτεινές συναντήσεις σε μυστικά υπόγεια, δημιουργικές βωμολοχίες ξεστομισμένες σε υψηλά ντεσιμπέλ καθώς και η πεποίθηση ότι το βρώμικο σεξ το βρίσκεις εκεί όπου λιγότερο το περιμένεις. Άλλωστε, όπως πολλές ταινίες που σχετίζονται με την Wall Street, συμπεριλαμβανομένων των The Wolf of Wall Street και «Greed is Good» του Oliver Stone, έτσι και το Billions είναι βουτηγμένο στην ακολασία. Την ώρα που ο εισαγγελέας εξασκεί τα ανομολόγητα ερωτικά του βίτσια, ο Bobby αγοράζει το Hamptons House έναντι 63 εκατομμυρίων δολαρίων γιατί... απλά μπορεί.

Η συγκεκριμένη μάχη του καλού έναντι του κακού, που θα μας παρουσιάσει και φέτος σε υψηλή ανάλυση ο OTE TV, λέγεται πως είναι «δισεκατομμύρια» φορές πιο αντιπροσωπευτική των όσων διαδραματίζονται στην περίφημη Wall Street

Το συγγραφικό δίδυμο, Brian Koppelman και David Levien, που είναι υπεύθυνο για τη νέα οπτική της περίφημης οδού της Νέας Υόρκης, δηλώνει γοητευμένό από τον κόσμο των δισεκατομμυρίων. Προσθέτει, μάλιστα, πως μελετά χρόνια «την επιθετική συμπεριφορά των κυρίαρχων του εν λόγω δρόμου». Η ιδέα για την ιστορία του δικηγόρου που κυνηγά τον μανατζερ του ήρθε παρακολουθώντας τις περιπέτειες των εταιρειών που διώχθηκαν αλλά και όσων την γλίτωσαν μετά το κραχ του 2008.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που κάνει το Billions ξεχωριστό είναι πως υπάρχει μια βαθιά εσωτερική ηθική ισοδυναμία μεταξύ του αδίστακτου διαχειριστή και του πληρεξούσιου δικηγόρου των ΗΠΑ. «Η εισαγγελική φιλοδοξία είναι πραγματικά συναρπαστική γιατί από τη μία φαίνεται πως εξυπηρετεί το κοινό καλό αλλά ποτέ δεν είναι ανεξάρτητη από την προσωπική μάχη για ανέλιξη», αναφέρει ο Koppelman τονίζοντας πως πολλοί δικηγόροι των ΗΠΑ χρησιμοποίησαν την απόδοση δικαιοσύνης ως εφαλτήριο για ακόμα πιο υψηλά αξιώματα.

Επισφάγισμα της επιτυχημένης απόδοσης της μάχης της Wall street αποτελεί και το γεγονός πως η ίδια η Wall Street ασχολήθηκε αρκετά μαζί της, ενώ η προώθησή της άγγιξε ιδιαίτερα τον χρηματοπιστωτικό και εμπορικό κόσμο τόσο των Ηνωμένων Πολιτειών όσο και των υπολοίπως χωρών όπου και προβλήθηκε.

Όπως άλλωστε ανέφεραν και οι περισσότεροι κριτικοί για τον νέο κύκλο του Billions, που θα μας χαρίσει και φέτος ο OTE TV, είναι «ξεδιάντροπα διασκεδαστικός και ρεαλιστικός για έναν κόσμο πολλών δισεκατομμυρίων που όλοι θέλουν να τον γνωρίσουν καλύτερα»…

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider