Χρυσή Ολυμπιονίκης, η Άννα Κορακάκη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσή Ολυμπιονίκης, η Άννα Κορακάκη

Η 20χρονη Δραμινή Άννα Κορακάκη είναι η κορυφαία αθλήτρια του κόσμου στα 25 μέτρα με αεροβόλο πιστόλι. Η Kορακάκη στέφθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης νικώντας στον τελικό τη Γερμανίδα Μόνικα Καρς με 8-6.

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος:

««Η χρυσή ολυμπιακή επιτυχία σου, πραγματικά κορυφαίο αθλητικό επίτευγμα, κάνει υπερήφανη την Πατρίδα μας. Μαζί με τα συγχαρητήριά μου σου εύχομαι με την ίδια δύναμη και την ίδια ακρίβεια να επιτυγχάνεις όλους τους στόχους της ζωής σου. Θερμούς χαιρετισμούς και ανάλογα συγχαρητήρια στον άξιο Πατέρα σου».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής παρακολούθησε σήμερα από κοντά τις προσπάθειες, τόσο των Ελλήνων αθλητών της κωπηλασίας, όσο και της Ολυμπιονίκη Άννας Κορακάκη στον ημιτελικό και τον τελικό της σκοποβολής. Αμέσως μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο πιστόλι 25μ. από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Άννα Κορακάκη με το σημερινό χρυσό μετάλλιο συνεχίζει να γράφει ιστορία. Και μάλιστα την πιο λαμπρή σελίδα του ελληνικού αθλητισμού. Το να πετύχει ένας αθλητής να κατακτήσει σε μία διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων δύο μετάλλια μέσα σε 48 ώρες, στην ηλικία των 20 ετών, είναι κάτι μοναδικό και συγκλονιστικό. Οι καρδιές όλων των Ελλήνων χτυπούσαν για την Άννα, για την επιτυχία της και για τη μεγάλη διάκριση που πέτυχε. Συγχαρητήρια στην ίδια και στην οικογένειά της και ιδιαίτερα στον πατέρα της, που με τη βοήθειά τους έδωσαν όλα εκείνα τα περιθώρια στην Άννα να αναδειχθεί Ολυμπιονίκης και να σηκώσει έναν ολόκληρο λαό, τον ελληνικό, στα ουράνια. Θέλω επίσης να συγχαρώ τους αθλητές και τις αθλήτριες της κωπηλασίας, που σήμερα πέτυχαν με την εξαιρετική απόδοσή τους, την συμμετοχή τους στον τελικό των αγωνισμάτων τους. Οι ευχές όλων μας είναι μαζί τους».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider