Πολάκης: Γυρνάμε σελίδα στην υγεία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πολάκης: Γυρνάμε σελίδα στην υγεία

Την πολιτική του υπουργείου Υγείας, για ενίσχυση των δομών της πρωτοβάθμιας υγείας, με πόρους από το ΕΣΠΑ και τη δημιουργία 300-350 τοπικών δομών υγείας με 4.000 άτομα προσωπικό, ανέλυσε στα Ιωάννινα ο αναπληρωτής υπουργός, Παύλος Πολάκης.

Σε ομιλία του κατά την παράδοση 11 ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας εξήγησε πως πρόκειται για ένα διετές πρόγραμμα του οποίου η λειτουργία θα συνεχιστεί με δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού.

Ειδικότερα ο κ. Πολάκης ανέφερε πως «ετοιμάσαμε και ανασχεδιάσαμε τον προγραμματισμό της χρήσης των χρημάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου του ΕΣΠΑ προς όφελος της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και όχι μόνο στον τομέα ψυχικής υγείας και των εξαρτήσεων. Το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης θα πάει στην μαζική ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας με τις τοπικές μονάδες Υγείας, όχι μόνο στις 4 πιλοτικές δομές που λέγαμε πρόσφατα, αλλά σε 300-350 σημεία σε όλη την Ελλάδα, σε όλους τους νομούς και Περιφέρειες της χώρας. Αυτό θα γίνει με την χρησιμοποίηση αυτών των χρημάτων - και είναι υποχρέωση της Πολιτείας μετά από δύο χρόνια, να αναλάβει ο κρατικός προϋπολογισμός την λειτουργία αυτών των δομών, που θα έχουν αναπτυχθεί με περίπου 4000 άτομα προσωπικό».

Ο κ. Πολάκης υπογράμμισε πως στην υγεία, «γυρνάμε σελίδα - είναι πρώτιστη επιλογή της κυβέρνησης» και παρέθεσε τις πολιτικές που ακολουθούνται στο ζήτημα. Μάλιστα, τόνισε πως απόδειξη αποτελούν, η αύξηση κατά 150 εκατ. ευρώ στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων τον περασμένο Σεπτέμβρη και άλλα τόσα για φέτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider