Έργα 430.000 ευρώ στο κεντρικό τομέα του δήμου Αθηνών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έργα 430.000 ευρώ στο κεντρικό τομέα του δήμου Αθηνών

Στην έγκριση τριών σημαντικών έργων αναπτυξιακού και κοινωνικού χαρακτήρα σε Δήμους του Κεντρικού Τομέα Αθηνών, συνολικού προϋπολογισμού 430.000 ευρώ, προχώρησε το Περιφερειακό Συμβούλιο, μετά τις σχετικές εισηγήσεις της αντιπεριφερειάρχη, Ερμίνας Κυπριανίδου.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η σύναψη προγραμματικών συμβάσεων της Περιφέρειας Αττικής με:

-Τον Δήμο Ζωγράφου, για την ανάπλαση της πλατείας του νεκροταφείου της πόλης, προϋπολογισμού 144.000 ευρώ και σκοπό τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της πλατείας και την επίλυση του προβλήματος υγρασίας του δημοτικού κτιρίου, όπου στεγάζεται υπόγειος δημοτικός χώρος στάθμευσης, 600 θέσεων.

-Τον Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος, για την επισκευή των αύλειων χώρων σχολικών κτιρίων του Δήμου, προϋπολογισμού 186.500 ευρώ, με στόχο την αποκατάσταση κάθε είδους φθορών στους αύλειους χώρους των 2ου , 3ου, και 6ου, δημοτικών σχολείων, καθώς και του 2ου νηπιαγωγείου Νέας Φιλαδέλφειας, για την ασφάλεια των μαθητών και τη βελτίωση των συνθηκών στους χώρους διαλείμματος και αθλοπαιδιών.

-Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για το Ερευνητικό Πρόγραμμα: «Διερεύνηση καινοτόμων μεθόδων μητροπολιτικού σχεδιασμού και αναπτυξιακών δυνατοτήτων για την πιλοτική εκπόνηση χωρικών παρεμβάσεων στον Ελαιώνα Αττικής», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.

Στόχος του προγράμματος είναι να συμβάλλει στην τεκμηρίωση μέτρων πολιτικής, που θα εκφράζουν μια ολοκληρωμένη στρατηγική ανάπτυξης για την περιοχή του Ελαιώνα, υπό το πρίσμα των προτεραιοτήτων και αναγκών τις οποίες αναδεικνύει η τρέχουσα συγκυρία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider