Bloomberg: Καλοκαίρι στην Ελλάδα… δεν είναι μόνο η Μύκονος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bloomberg: Καλοκαίρι στην Ελλάδα… δεν είναι μόνο η Μύκονος

Η Μύκονος δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Κοσμοπολίτικη και γοητευτική, γραφική και «σοφιστικέ», είναι ο νούμερο ένα τόπος συνάντησης για επώνυμους και μη, κάθε χρόνο.

Αλλά το ελληνικό καλοκαίρι δεν πρέπει να ταυτιστεί μόνο με τη Μύκονο. Και αυτό το Bloomberg το… γνωρίζει καλά. Αυτός είναι και ο λόγος που σε ειδικό του αφιέρωμα παρουσιάζει μερικά από τα πιο μαγευτικά ελληνικά νησιά, προτρέποντάς μας μάλιστα… να τα επισκεφτούμε!

Ιδού ο καλοκαιρινός κατάλογος του Bloomberg:

Σίφνος

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην πεινάς… και να μην ευχαριστηθείς φαγητό στο νησί της Σίφνου.

Από τη Σίφνο άλλωστε – και δη το χωριό Εξάμπελα – καταγόταν ο Νικόλαος Τσελεμεντές, ο αρχιμάγειρος του 20ου αιώνα, το όνομα του οποίου είναι σήμερα συνώνυμο των οδηγών μαγειρικής.

Τα περισσότερα τοπικά πιάτα της Σίφνου γαρνίρονται με τα βότανα που φυτρώνουν στα άγρια μέρη του νησιού – σκεφτείτε το θυμάρι και το φασκόμηλο – ενώ, όποιος βρεθεί στη Σίφνο, δεν γίνεται να μην δοκιμάσει τις εξαιρετικές της ελιές και τα τυριά που κατασκευάζονται από αγνό, κατσικίσιο γάλα.

Ο επισκέπτης της Σίφνου δεν μπορεί να μην επισκεφθεί το ξακουστό της κάστρο, το οποίο σε αφήνει άφωνο με την ομορφιά και τη μαγεία που το διακατέχει.

Σέριφος

Πρόκειται για ένα νησί – παράδεισο για όλους τους τύπους διακοπών, ακόμη κι αν η πρόσβαση στις καλύτερες του παραλίες απαιτεί… πολλή άσκηση!

Εφοδιαστείτε με άφθονο νερό, αντηλιακό, καπέλο και ετοιμαστείτε να περιηγηθείτε στην παλιά πόλη του νησιού, μέσα από γραφικά σοκάκια και μονοπάτια.

Σαμοθράκη

Ακόμη κι αν η πρόσβαση στο νησί δεν είναι εύκολη, ιδίως από την Αθήνα – γιατί είναι μακριά – ένα ταξίδι στη Σαμοθράκη σίγουρα αξίζει. Ακόμη κι αν απαιτούνται έξι ολόκληρες ώρες για να την προσεγγίσεις από τη Θεσσαλονίκη.

Η «Οδύσσεια» του ταξιδιού γρήγορα θα σε ανταμείψει.

Η Σαμοθράκη είναι διάσημη για την πλούσια βλάστηση και τα εξαιρετικά παρθένα τοπία. Σήμα κατατεθέν του νησιού οι περίφημοι καταρράκτες της.

Αμοργός

«Το απέραντο γαλάζιο» (The Big Blue) είναι η ταινία που έκανε την Αμοργό διάσημη και τον πλανήτη ολόκληρο να ονειρεύεται πότε θα βουτήξει στα νερά του κυκλαδίτικου νησιού.

Πρόκειται για ένα από τα πιο ήσυχα νησιά των Κυκλάδων, ακόμη και το καλοκαίρι. Εάν θες να αποτοξινωθείς πλήρως, η Αμοργός απλά σε περιμένει…

Αντίπαρος

Κάτι θα ξέρουν… ο Tom Hanks και η σύζυγός του Rita Wilson που αποφάσισαν να αποκτήσουν σπίτι στη μαγευτική Αντίπαρο.

Το όνομα του νησιού τα λέει όλα: Είναι το αντίπαλον δέος της Πάρου. Θες να βρίσκεσαι σε ένα κοσμοπολίτικο και θορυβώδες νησί; Τότε πήγαινε στην Πάρο, γιατί η Αντίπαρος είναι απλά τελείως αντίθετη.

Κάρπαθος

Δωδεκάνησα δεν είναι μόνο η Ρόδος και η Κως. Η ήσυχη και μαγευτική Κάρπαθος σας καλεί κοντά της για ένα «ταξίδι πίσω στον χρόνο». Συχνά θα δεις ντόπιους του νησιού να είναι ντυμένοι με τις παραδοσιακές τους σχολές και να «παραδίδονται» στους μοναδικούς ήχους της παραδοσιακής τους μουσικής.

Κανείς δεν πρέπει να χάσει ένα από τα πολλά παραδοσιακά φεστιβάλ που φιλοξενεί το νησί τον Αύγουστο.

Κουφονήσια

Δεν είναι τυχαίο που οι Ιταλοί «ψηφίζουν» μανιωδώς… Κουφονήσια!

Είναι το νησί συνώνυμο του στυλ, της απόλυτης μαγείας και φυσικά της χαλάρωσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider