Στην Κρήτη 45 εκατ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην Κρήτη 45 εκατ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ

Κονδύλια ύψους 45 εκατ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ, για την υλοποίηση του προγράμματος «Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ)», που προβλέπουν παρεμβάσεις σε Δήμους της Κρήτης και αναμένεται να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και κινητικότητα στην οικονομία και την επιχειρηματικότητα, θα διατεθούν το επόμενο διάστημα από την Περιφέρεια Κρήτης.

Σε ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Περιφέρεια, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ενημέρωσε τους δημάρχους του νησιού για το αναπτυξιακό πρόγραμμα των ΟΧΕ, παρουσία των αντιπεριφερειαρχών Κρήτης, Θεανώς Βρέντζου Σκορδαλάκη και Νίκου Καλογερή και του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, Γιώργου Πιτσούλη, ενώ για το τεχνοκρατικό μέρος του προγράμματος ενημέρωση έκανε η προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Κρήτης, Μαρία Κασωτάκη και στελέχη της υπηρεσίας.

Όπως είπε ο κ. Αρναουτάκης, τα συνολικά τα κονδύλια για την υλοποίηση του προγράμματος leader και αλιείας μπορούν να ξεπεράσουν τα 100 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, αναφερόμενος στα κονδύλια του ΟΧΕ, είπε ότι το πρόγραμμα είναι ανταγωνιστικό και γι’ αυτό, όποιος Δήμος δεν τηρεί τις αυστηρές προϋποθέσεις που προβλέπονται, τότε οι χρηματοδοτήσεις θα πηγαίνουν σε άλλους Δήμους.

«Για να πάει το πρόγραμμα συνολικά καλά και να υπάρξουν απορροφήσεις, θα πρέπει να διασφαλιστεί η αποτελεσματική συνεργασία, συνέργεια, για να αξιοποιηθούν οι πόροι από τους Δήμους. Δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα ευρώ και αν δεν απορροφά κάποιος, οι πόροι θα πηγαίνουν αλλού» ανέφερε ο περιφερειάρχης.

Από την πλευρά της, η προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Κρήτης, Μαρία Κασωτάκη, τόνισε ότι δίνεται έμφαση στα υφιστάμενα έργα υποδομής, με μικρές συμπληρωματικές παρεμβάσεις που θα δώσουν προστιθέμενη αξία και θα δημιουργήσουν νέα ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο.

Σύμφωνα με την ίδια, οι παρεμβάσεις αυτές θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά με αυτές του leader, οι οποίες επίσης θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ όπως είπε, οι Δήμοι Χανίων και Ηρακλείου έχουν ήδη επωφεληθεί από τα Προγράμματα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, άρα αυτά (ΟΧΕ) αφορούν τους υπόλοιπους Δήμους της Κρήτης, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

«Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε μια στρατηγική τέτοια, η οποία να κινητοποιεί την τοπική οικονομία, να δημιουργεί θέσεις απασχόλησης και επιχειρηματικότητα» σημείωσε η κ. Κασωτάκη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider