«Τίποτα λιγότερο ή περισσότερο από τη συμφωνία του Ιουλίου»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Τίποτα λιγότερο ή περισσότερο από τη συμφωνία του Ιουλίου»

«Η ελληνική κυβέρνηση παραμένει σταθερή στη θέση της. Είναι έτοιμη να υλοποιήσει όσα προβλέπονται από τη συμφωνία του Ιουλίου του 2015. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, λίγο μετά το τέλος της σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό στη Βουλή.

«Όλα τα μακροοικονομικά και δημοσιονομικά μεγέθη αποδεικνύουν άλλωστε ότι η ελληνική οικονομία από τον Ιούλιο του 2015 έχει πάει πολύ καλύτερα από όλες τις προβλέψεις. Οικονομικά μεγέθη τα οποία αναμένεται να επαληθευτούν από τη EUROSTAT τις επόμενες ημέρες. Αναμένουμε την ολοκλήρωση της συμφωνίας σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων πριν το EUROGROUP, στη βάση των δεδομένων και των προτάσεων της ελληνικής πλευράς», προσέθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος και ανακοίνωσε ότι «τις επόμενες ημέρες κατατίθενται στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής οι δύο σημαντικές μεταρρυθμίσεις που φέρουν τη σφραγίδα της κυβερνητικής πολιτικής για το ασφαλιστικό και τη φορολογία εισοδήματος».

«Σε ό,τι αφορά τις γνωστές διαφωνίες μεταξύ των θεσμών αναφορικά με τους στόχους για πρωτογενές πλεόνασμα το 2018, αλλά και για το βάθος της αναγκαίας αναδιάρθρωσης του χρέους, επισημαίνουμε για άλλη μια φορά ότι η συμφωνία του Ιουλίου του 2015 είναι σαφής: πρώτα η πρώτη αξιολόγηση και αμέσως μετά η συζήτηση και συμφωνία για το χρέος», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider