Αβραμόπουλος για προσφυγικό: Να υπερισχύσει η ανθρωπιά

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αβραμόπουλος για προσφυγικό: Να υπερισχύσει η ανθρωπιά

«Να χτιστούν φράκτες για να ανακοπούν τα ρεύματα των ξενοφοβικών κινημάτων, του εθνικισμού και του λαϊκισμού και να ισχυροποιηθούν οι δεσμοί ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ευρώπης αλλά και να υπερισχύσουν η ανθρωπιά και η ευαισθησία σε επίπεδο κοινωνίας», ζήτησε από τα Ιωάννινα ο επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά την ομιλία του σε συνέδριο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων.

Ο κ. Αβραμόπουλος είπε πως δοκιμάζεται αυτούς τους καιρούς και η μεταπολεμική αρχιτεκτονική αλλά και το αξιακό σύστημα, το όραμα και η ιδέα της Ευρώπης. Μάλιστα, επισήμανε ότι το προσφυγικό δεν αποτελεί ζήτημα ευρωπαϊκό, αλλά διεθνές που έχει πάρει και παγκόσμιες διαστάσεις, καθώς 50 εκατομμύρια πρόσφυγες βρίσκονται ανά τον κόσμο, για να υπογραμμίσει στη συνέχεια πως η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλης κλίμακας κρίση και δοκιμάζεται η συνοχή, η αλληλεγγύη, οι αξίες και οι αρχές της, η ενότητά της.

Ο κ. Αβραμόπουλος έκανε αναφορά στις ροές που είχαν η Ελλάδα και η Ιταλία το 2015 και παρατήρησε ότι τις τελευταίες εβδομάδες «βλέπουμε οι αφίξεις στη χώρα μας να μειώνονται, ενώ αντιθέτως στην Ιταλία ξεκίνησαν με αυξανόμενη πορεία».

«Τον Μάρτιο περίπου 10.000 μετανάστες έφθασαν στην Ιταλία. Περίπου 3.000, τα τελευταία 24ωρα, συμφώνα με χθεσινή πληροφορία» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως οι δρόμοι των διακινητών είναι απρόβλεπτοι, μεταφέρονται οι μεταναστευτικές ροές. Δίνοντας ένα παράδειγμα, ανέφερε πως «πρόσφατα υπήρχε μια αύξηση παροδική αλλά εντυπωσιακή στις αφίξεις από τη Λαπωνία προς Φιλανδία, Αφγανών και Ιρακινών».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider