Στην τελική ευθεία το υδατοδρόμιο της Σκοπέλου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην τελική ευθεία το υδατοδρόμιο της Σκοπέλου

Υπεγράφη σήμερα η περιβαλλοντική αδειοδότηση για το υδατοδρόμιο της Σκοπέλου, πραγματοποιώντας ένα ακόμη βήμα για τη δημιουργία ενός βιώσιμου δικτύου υδατροδρομίων σε Σποράδες, Βόλο και Σκύρο.

Η απόφασης έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων των έργων λιμένα Σκοπέλου που περιλαμβάνει την δημιουργία υδατοδρομίου με χερσαίες και πλωτές εγκαταστάσεις καθώς και υδάτινη επιφάνεια για την ασφαλή προσθαλάσσωση, αποθαλάσσωση και υδατοδρόμηση των υδροπλάνων (περιοχή ελιγμών).

Οι χερσαίες εγκαταστάσεις βρίσκονται στο νότιο τμήμα της κεντρικής αποβάθρας του λιμένα Σκοπέλου και περιλαμβάνουν προκατασκευασμένη εγκατάσταση επιβατών. Φορέας του έργου είναι η «Υδατοδρόμια Σποράδων ΙΚΕ», θυγατρική εταιρεία της Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε/ Hellenic Seaplanes S.A.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επιβεβαιώνει την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει τη νέα δραστηριότητα, ανοίγοντας τον δρόμο των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων.

Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης των περιβαλλοντικών όρων, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, Νίκος Χαραλάμπους, δήλωσε ότι «η δημιουργία του πρώτου δικτύου υδατοδρομίων στην Ελλάδα είναι πλέον ένα στοίχημα με τον χρόνο, επισημαίνοντας ταυτόχρονα τα πολλαπλά οφέλη που η υλοποίησή τους θα έχει στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στην περιφερειακή ανάπτυξη, στην ανάπτυξη υποδομών και δικτύων, καθώς και στις θετικές επιδράσεις στον τουρισμό σε αυτήν την κρίσιμη καμπή που βρίσκεται η Ελλάδα».

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος υπουργός, Παναγιώτης Σκουρλέτης, επισήμανε ότι «το υπουργείο κατέγραψε τα υδατοδρόμια των οποίων εκκρεμεί η περιβαλλοντική αδειοδότηση και έχει δρομολογήσει όλες τις κατάλληλες ενέργειες για την επιτάχυνση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης των υδατοδρομίων». Ταυτόχρονα, συνέχισε, βρισκόμαστε σε συστηματική επικοινωνία με τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και τον αρμόδιο υπουργό που υπάγονται, ώστε να υπερκεραστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια και να επιλυθούν τυχόν προβλήματα συμβάλλοντας έτσι ουσιαστικά στη στήριξη της συγκεκριμένης επενδυτικής πρωτοβουλίας και στη δημιουργία του πρώτου βιώσιμου δικτύου υδατοδρομίων.

Σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχεδιασμό του δικτύου υδατοδρομίων της Hellenic Seaplanes SA, τα υδατοδρόμια Σποράδων και Σκύρου λόγω της κεντρικής τους θέσης θα έχουν διασύνδεση με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, με Βόρεια Ελλάδα, με Κυκλάδες, με Βόλο, και με το Μητροπολιτικό υδατοδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider