Η αγορά των κρυπτονομισμάτων δοκιμάζει νέα χαμηλά 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η αγορά των κρυπτονομισμάτων δοκιμάζει νέα χαμηλά 

Επικρατεί ησυχία στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων και αυτό μόνο καλό δεν είναι. Οι μετρήσεις μεταβλητότητας στους δείκτες που παρακολουθούν τα μεγαλύτερα ψηφιακά νομίσματα του κόσμου συγκλίνουν στο ότι έρχονται νέες πιέσεις στην αγορά καθώς οι μεγάλες διαφοροποιήσεις στις τιμές που παρατηρούταν στις αρχές του χρόνου έχουν χαλαρώσει.

O δείκτης Bloomberg Galaxy Crypto δείχνει ότι έχει μπει σε ένα μια νέα τάση πωλήσεων με τον Bollinger Bands έναν δημοφιλή δείχτη μεταβλητότητας να δείχνει περαιτέρω πτώση, χωρίς να αποκλείεται ότι θα δοκιμαστούν και τα χαμηλά του Σεπτεμβρίου.

Η διαφορά μεταξύ των χαμηλότερων και υψηλότερων σημείων του δείκτη έχει μειωθεί δραστικά από τον Ιανουάριο και έπειτα, το οποίο δείχνει χαμηλή μεταβλητότητα. Το ίδιο ισχύει και για το Bitcoin, το οποίο αποτελεί και το 30% του δείκτη.

Νέα χαμηλά για την αγορά

Το XRP, το κρυπτονόμισμα που είναι γνωστό ως Ripple και το τρίτο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του Δείκτη, κατέγραψε ράλι των προηγούμενο μήνα, το οποίο πυροδότησε ένα ράλι και στον δείκτη Bloomberg Galaxy Crypto. Όμως στη συνέχεια η έλλειψη θετικών ειδήσεων σε συνδυασμό με τους φόβους για επιπλέον ρυθμιστικό έλεγχο από τις κρατικές οντότητες στις συναλλαγές έσπρωξαν τον δείκτη χαμηλότερα.

Ο δείκτης Bloomberg Galaxy Crypto έχει υποχωρήσει κατά 4,6% από τα υψηλά του Σεπτεμβρίου. Τα Bitcoin, Ether και XRP, δηλαδή τα κρυπτονομίσματα που αποτελούν τα τρία τέταρτα του δείκτη έχουν επίσης υποχωρήσει την ίδια περίοδο. Συνολικά η αγορά των κρυπτονομισμάτων έχει χάσει περισσότερα από 600 δισ. δολάρια σε αξία από τις αρχές του χρόνου και τα υψηλά που καταγράφηκαν τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με το Coinmarketcap η αγορά καταγράφει πτώση και σήμερα Παρασκευή. Το Bitcoin σημειώνει πτώση 1,08% στα 6.469,18 δολάρια, το Ethereum υποχωρεί κατά 1,76% στα 203,31 δολάρια και το XRP υποχωρεί κατά 2,53% στα 0,454 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider