Τιτανικός: Hedge Funds αγοράζουν 5.500 κειμήλια για 19,5 εκατ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τιτανικός: Hedge Funds αγοράζουν 5.500 κειμήλια για 19,5 εκατ. δολάρια
Ο Bao είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας.

Ο Τιτανικός παραμένει ένας μύθος ακόμη και 100 χρόνια μετά τη βύθισή του κατά το παρθενικό του ταξίδι. Οι ιστορίες των ανθρώπων που ταξίδεψαν με το πολυτελές υπερωκεάνιο συνεχίζουν να γοητεύουν το ίδιο και τα ευρήματα, τα κειμήλια που βρέθηκαν στο ναυάγιο.

Γνωρίζοντας την απήχηση που έχουν τα αντικείμενα που συνδέονται με την ιστορία του θρυλικού πλοίου, ομάδα funds θα αγοράσει 5.500 κειμήλια έναντι 19,5 εκατ. δολαρίων. Πρόκειται για τη μοναδική προσφορά που κατατέθηκε ύστερα από μια αποτυχημένη δημοπρασία που είχε προηγηθεί.

Η προσφορά προέρχεται από την ομάδα επενδυτικών κεφαλαίων, με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο της Premier Exhibitions Inc, Daoping Bao και ήταν η μοναδική για τη συλλογή. Η εταιρεία κατέχει ήδη τα αντικείμενα που έχει αποκτήσει από επιζώντες του ναυαγίου, το οποίο βυθίστηκε το 1912.

Ο Bao είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας. Μια μονάδα της Premier με έδρα την Ατλάντα βρέθηκε αντιμέτωπη με τη χρεωκοπία και πρότεινε την πώληση της συλλογής, η οποία περιλαμβάνει κοσμήματα, είδη ένδυσης και καταστατικά. Το 2014, τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας είχαν αποτιμηθεί στα 218 εκατομμύρια δολάρια.

Ένα γκρουπ μουσείων τα οποία εδρεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένου του Μουσείου Τιτανικού με έδρα το Μπέλφαστ, σχεδίαζε να προσφέρει 21,5 εκατομμύρια δολάρια αλλά ποτέ δεν υπέβαλε επίσημη προσφορά.

Η τύχη της προσφοράς της ομάδας των επενδυτικών κεφαλαίων που προσφέρει τα 19,5 εκατ. δολάρια θα κριθεί στις 18 Οκτωβρίου από τον δικαστή Paul Glenn στη Φλόριντα. Ένας ομοσπονδιακός δικαστής στο Norfolk της Βιρτζίνια, ο οποίος επιβλέπει τις εργασίες διάσωσης στο ναυάγιο, πρέπει επίσης να εγκρίνει οποιαδήποτε πώληση.

Οι δικαστικές αρχές της Βιρτζίνια έθεσαν σε εφαρμογή περιορισμούς οι οποίοι καθιστούν δύσκολη την τμηματική πώληση των κειμηλίων.

Η ομάδα του Bao, η οποία περιλαμβάνει επενδυτικά κεφάλαια όπως το PacBridge Capital Partners με έδρα στο Χονγκ Κονγκ και το Apollo Global Management με έδρα στις Η.Π.Α., δεσμεύθηκε να διατηρήσει τα κειμήλια συγκεντρωμένα σε μια συλλογή. Μαζί με τα κειμήλια, ο επενδυτικός όμιλος αποκτά επίσης τα δικαιώματα διάσωσης για το ναυάγιο το οποίο πλέον είναι 107 ετών.

Οι μέτοχοι της μονάδας Premier έσπρωξαν τον δικαστή Glenn να επιτρέψει να δημοπρατηθούν μόνο ορισμένα από τα κειμήλια για να ικανοποιήσουν τις αξιώσεις των 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Premier διοργανώνει εκθέσεις με θέμα τον Τιτανικό σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του ξενοδοχείου Queen Mary στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνια, του ξενοδοχείου Luxor στο Λας Βέγκας και του Μουσείου Γκουανγκντόνγκ στην Κίνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider