Πολλοί μνηστήρες για τη Zynga, δημιουργό του «Farmville»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πολλοί μνηστήρες για τη Zynga, δημιουργό του «Farmville»
Έχει δεχθεί κρούσεις για εξαγορά από μεγαλύτερους κατασκευαστές video games.

Η Zynga, η εταιρεία πίσω από τα δημοφιλή παιχνίδια «Farmville» και «Words With Friends», έχει μπει στο στόχαστρο άλλων εταιρειών κατασκευής video games που επιθυμούν να την εξαγοράσουν.

Η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο έχει δεχθεί κρούσεις και προσεγγίσεις, χωρίς όμως να έχουν ξεκινήσει επίσημες συνομιλίες, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα. Η ανάδειξή του από το Bloomberg ανέβασε τις μετοχές της εταιρείας κατά 16%, η μεγαλύτερη ημερήσια άνοδος από το 2014. Η αξία της Zynga έφτασε τα 3,7 δισ. δολάρια.

Η Zynga δραστηριοποιείται εδώ και 11 χρόνια σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά, όπου οι εταιρείες συχνά τα βρίσκουν σκούρα προσπαθώντας να επαναλάβουν την επιτυχία παλαιότερων τίτλων τους. Τελευταία ανταγωνίζεται μεγαλύτερες εταιρείες, όπως η γαλλική Ubisoft, δημιουργός των παιχνιδιών «Assassin's Creed», και η Activision Blizzard, που το 2016 εξαγόρασε τη δημιουργό του «Candy Crush» King Digital Entertainment.

Η Rovio Entertainment Oyj, δημιουργός του πολύ επιτυχημένου «Angry Birds», έχει κυκλοφορήσει πολλά spin-offs του παιχνιδιού τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, η διευθύνουσα σύμβουλος Κάτι Λεβοράντα μιλώντας πρόσφατα σε επενδυτές, αποκάλυψε ότι η ναυαρχίδα της εταιρείας, «Angry Birds 2», εξακολουθεί να πουλάει περισσότερο από πολλά άλλα παιχνίδια της.

Τον περασμένο Αύγουστο η Zynga συμφώνησε με την Walt Disney για τη δημιουργία και κυκλοφορία ενός παιχνιδιού βασισμένου στη σειρά ταινιών «Star Wars». Την ημέρα της ανακοίνωσης οι μετοχές της ανέβηκαν 7,8%. Πάνω από 1 δισ. άνθρωποι έχουν παίξει τα παιχνίδια της εταιρείας.

Οι επενδύσεις σε εταιρείες ψυχαγωγικού software έχουν υπερδιπλασιαστεί τους τελευταίους 12 μήνες. Η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής είναι η εξαγορά της Big Fish Games από την Aristocrat Leisure έναντι 990 εκατ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider