Τα ρολόγια «διαμάντια» της φετινής Baselworld

Viber Whatsapp Μοιράσου το

Η ετήσια εμπορική έκθεση Baselworld θα φιλοξενήσει για άλλη μια φορά τους διεθνείς κατασκευαστές ρολογιών πολυτελείας για να παρουσιάσουν τα ρολόγια που θα αναστατώσουν τους λάτρεις της μέτρησης του χρόνου την επόμενη χρονιά.

Μέσω αυτής, έμποροι, ιδιώτες πελάτες, social media και μέσα μαζικής ενημέρωσης θα έχουν την ευκαιρία να διαλέξουν ανάμεσα από χιλιάδες κομμάτια με άπειρα διαφορετικά υλικά, συνδυασμούς, και ξεχωριστούς μηχανισμούς εκείνο που ανταποκρίνεται στα δικά τους γούστα και αξίζει μια περίοπτη θέση στα ράφια των καλύτερων κοσμηματοπωλείων του κόσμου.



Μάλιστα οι κατακσευαστές φέτος φαίνεται πως προσπάθησαν να χαμηλώσουν τις τιμές σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσουν τις παγκόσμιες δυσχερείς οικονομικές συνθήκες.

Ταυτόχρονα βέβαια δεν λείπουν από τους κορυφαίους και τα μοντέλα των υπερ-πολυτελών ρολογιών προς τέρψη των συλλεκτών που κυνηγούν τις περιορισμένες εκδόσεις των high-end εταιρειών. Από όλα αυτά που θα δούμε, τα παρακάτω πέντε θα κλέψουν τα βλέματα των nerd της ωρολογοποιίας αφού καταφέρνουν να μας εντυπώσιασουν είτε με τον πολύπλοκο μηχανισμό τους, είτε με τον εκκεντρικό σχεδιασμό τους, είτε με την μεγαλεπίβολη τιμή τους...

Ulysse Nardin Grand Deck Marine Tourbillon

Ένα από τα ξεχωριστά μοντέλα που παρουσιάστηκαν στην έκθεση Baselworld είναι το Ulysse Nardin Grand Deck Marine Tourbillon. Σχεδιασμένο για να μοιάζει με το κατάστρωμα κάποιου πλοίου, οι δείκτες «σαρώνουν» τα λεπτά της ώρας. Οι πολλοί λεπτές νανοϊνες – λεπτότερες κι από τρίχα - ελέγχουν τους δείκτες και ταυτόχρονα μπορούν να σηκώσουν περισσότερο βάρος κι από ένα κιλό. Η ώρα εμφανίζεται με αριθμούς στη θέση που συνηθέστερα βλέπουμε το 12:00, ενώ ένα άλλο γρανάζι βρίσκεται στη θέση του έξι. Η στεφάνη είναι από λευκό χρυσό 18 καρατίων. Θα παραχθούν μόνο 18 κομμάτια ενώ η τιμή λιανικής πώλησης θα φτάνει τις 280.000 δολάρια.

Bulgari Octo Finnissimo Minute Repeater

Το εντυπωσιακό με αυτό το ρολόι είναι πως συνδυάζει την κομψότητα, την άνεση και την ιδιατερότητα. Στην πραγματικότητα αποτελεί ένα μεγάλο επίτευγμα για μια μάρκα που κατεξοχήν εξειδικεύεται στα κοσμήματα, η οποία 10 χρόνια πριν δεν θεωρούνταν ισχυρός αντίπαλος στην αγορά των ωρολογοποιών. Βέβαια έκτοτε, η Bulgari έριξε το βάρος στην κατασκευή των ρολογιών καταφέρνοντας να συγκεντρώσει την εκτίμηση του κόσμου. Το Octo Finnissimo είναι μάλιστα το λεπτότερο ρολόι του κόσμου (6,85 χιλιοστά), λεπτότερο κι από ένα iPhone 6. Είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο , έτσι ώστε να ζυγίζει μόλις 43 γραμμάρια. Τα κομμάτια που θα κατασκευαστούν θα είναι 50 και η τιμή τους θα είναι 155.000 δολάρια.

Bulova CURV

Δεν είναι απαραίτητο πως κάθε ρολόι σε αυτή τη λίστα θα έχει μηχανική κίνηση. Οι εταιρείες που κατασκευάζουν ρολόγια σε προσιτές τιμές έχουν να παρουσιάσουν εξίσου ενδιαφέροντα πράγματα που μπορούν να εντυπωσιάσουν τους καταναλωτές . Μια τέτοια περίπτωση είναι η Bulova η οποία δημιούργησε το πρώτο καμπυλωτό ρολόι του κόσμου. Είναι ένα όμορφο ρολόι που είχε σχεδιαστεί με έξυπνο τρόπο - όλα τα κομμάτια ακόμα και τα κινούμενα έπρεπε να κατασκευαστούν κυρτά. Με τον τρόπο αυτό το ρολόι εφαρμόζει στον καρπό εξαιρετικά καλά και χωράει κάτω από το μανίκι ενός φορέματος κι ενός πουκαμίσου.Το κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα Bulova CURV κοστίζει 799 δολάρια ενώ εκείνο με βασικό υλικό το ατσάλι και το τιτάνιο φτάει τα 899 δολάρια.

Jacob & Co. Astronomia Sky

Σίγουρα πρόκειται για ένα διαστημικό ρολόι. «Τι συμβαίνει στον καρπό μου ή πώς θα μπορούσα ποτέ να αντέξω οικονομικά κάτι τέτοιο» είναι δυο από τα ερωτήματα που προκύπτουν όταν το κοιτά κανείς. Το Jacob & Co. Tourbillon twin-turbo αποτελείται από γρανάζια που κινούνται σε διπλό άξονα. Από την μια είναι ο δείκτης που δείχνει τις ώρες και τα λεπτά , και στον άλλο άξονα βρίσκεται ο δείκτης των δευτερολέπτων. Στο κέντρο του υπάρχει μια σφαίρα που σας ενημερώνει αν είναι μέρα ή νύχτα, ενώ στην πλάκα περιμετρικά ένα ειδικό δαχτυλίδι σας ενημερώνει για τον αστρικό χρόνο (δηλαδή τη θέση του ήλιου σε σχέση με τους πλανήτες). Ακόμα ένα λεπτό δαχτυλίδι από ροζ χρυσό δείχνει τους αστερισμούς και το τι μπορείτε να δείτε στο βόρειο ημισφαίριο αυτή τη στιγμή. Το πλάτος του φτάνει τα 47 χιλιοστά και είναι τόσο ψηλό, ώστε να μπορεί να φορεθεί και για βραχιόλι. Σύμφωνα με την εταιρεία θα κατασκευάζονται λιγότερα από 25 κομμάτια ανά έτος και ανάλογα με τα υλικά η τιμή του μπορεί να κυμανθεί από 540.000 έως 800.000 δολάρια.

Hublot MP-07

Έξω από το περίπτερο της Hublot στην έκθεση Baselworld υπήρχε μια οθόνη με ένα ζαφειρένιο Hublot LaFerrari , το κομψοτέχνημα της εταιρείας με τιμή λιανικής πώλησης 575.000 δολάρια.(Προφανώς, όπως μαρτυρά κι η ονομασία του στοχεύει κυρίως σε οπαδούς της Ferrari) Αλλά στα έγκατα του showroom, υπήρχε κι ένα ακόμα ρολόι με την επωνυμία MP - 07, το οποίο πήρε τη βασική ιδέα του μοντέλου της Ferrari και την εμπλούτισε με νέα στοιχεία για να φτιάξει ένα ρολόι σε πιο προσιτή τιμή. Το MP -07 διαθέτει καθετοποιημένη κίνηση και έχει επίσης σχεδιαστεί για να διαβάζεται εύκολα κατά την οδήγηση. Τα λεπτά και οι ώρες βρίσκονται στο αριστερό κάτω μέρος, ενώ τα δευτερόλεπτα είναι στην πάνω δεξιά πλευρά. Το ρολόι διαθέτει ένα αξιόλογο απόθεμα ενέργειας των 42 ημερών και η τιμή λιανικής φτάνει τα 276.000 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider