Αυτό είναι το πιο ακριβό δωμάτιο ξενοδοχείου στην Αμερική

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυτό είναι το πιο ακριβό δωμάτιο ξενοδοχείου στην Αμερική

Στο Mark Hotel βρίσκεται αυτή τη στιγμή η πιο ακριβή σουίτα της Αμερικής με την διανυκτέρευση να φτάνει τα 75.000 δολάρια της βραδιάς.

Χτισμένο το 1927, το ειδυλλιακό ξενοδοχείο της προχώρησε σε σημαντική ανακαίνιση από το 2006 έως το 2009 κι ενώ η εξωτερική ιστορική του όψη παρέμεινε ανέγγιχτη οι εσωτερικοί χώροι του ξενοδοχείου άλλαξαν άρδην με την σφραγίδα του διεθνούς φήμης σχεδιαστή Ζακ Γκραντ (Jacques Grange). Μετά την ανακαίνιση το ρετιρέ απέκτησε μια νέα γοητεία με τους ντόπιους να συχνάζουν σε αυτό λόγω του εστιατορίου του Jean-Georges και του salon του Frédéric Fekkai αλλά και με τις διασημότητες της περιοχής να το μετατρέπουν σε σημείο συγκέντρωσης .

Βρίσκεται στον 16ο και 17ο όροφο και τα 10.000 τετραγωνικά έχουν σχεδιαστεί από τον Grange. Η σουίτα διαθέτει πέντε υπνοδωμάτια, τέσσερα τζάκια, έξι μπάνια και δύο μπαρ. Το ψηλοτάβανο σαλόνι βρίσκεται στον γωνιακό πύργο του κτηρίου και είναι αρκετά μεγάλο ώστε να μπορεί να μετατραπεί σε αίθουσα μεγάλου μεγέθους. Η σουίτα διαθέτει βεράντα 2.500 τετραγωνικών ποδιών με θέα στο Central Park.

Παρότι το ρετιρέ δεν είναι καινούργιο είναι η πρώτη φορά που γίνεται προσβάσιμο στο κοινό για ενοικίαση. «Πριν ακόμα τελειώσει η ανακαίνιση υπήρξε ενδιαφέρον από ενοικιαστές κι ας μην έχει ακόμα δημοσιευτεί ούτε στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείου αναφέρει ο Olivier Lordonnois, γενικός διευθυντής του Mark Hotel, στο Bloomberg. «Έτσι είχαμε μια οικογένεια που το νοίκιασε για 16 μήνες με κάποια έκπτωση φυσικά στην τιμή λόγω της μακράς μίσθωσης και πλέον είναι διαθέσιμο για ενοικίαση» προσθέτει ο Lordonnois

Να σημειωθεί ότι μια διαμονή για 16 μήνες με τις τρέχουσες ανηρτημένες τιμές φτάνει τα 36,5 εκατομμύρια δολάρια.

Ερωτηθείς αν θεωρεί την τιμή διανυκτέρευσης ακριβή ο κ. Lordonnois απαντά συγκρίνοντας την σουίτα του Mark Hotel με αυτή του βασικού ανταγωνιστή του το four Seasons τονίζοντας ότι έχει εμβαδόν 4.500 τετραγωνικά πόδια, έχει μόνο ένα υπνοδωμάτιο και τέσσερις βεράντες και κοστίζει 50.000 δολάρια τη βραδιά. Το δικόμας ρετιρέ είναι πολύ μεγαλύτερο και μάλιστα οι επισκέπτες απολαμβάνουν κι όλες τις υπερπολυτελείς παροχές του Mark Hotel.

Στην ίδια πολυτελή στρατόσφαιρα, το Plaza προσφέρει την Royal Σουίτα με τρία υπνοδωμάτι, πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, σεφ στην κουζίνα και επίχρυσες λεπτομέρειες 24 καρατίων στο μπάνιο για περίπου 40.000 δολάρια τη βραδιά..

Το Mandarin Oriental από την άλλη δίνει την υπερπολυτελή σουίτα του η οποία είναι διακοσμημένη με μια συλλογή έργων σύγχρονης τέχνης επιμελημένη από το Whitewall, για 36,000 δολάρια τη βραδιά.

Για να συναγωνιστεί επάξια τους λοιπούς μεγάλους παίκτες της αμερικανικής ξενοδοχίας η σουίτα του Mak Hotel πέρα από τις παραδοσιακές παροχές του ξενοδοχείου όπως εικοσιτετράωρη υπηρεσία δωματίου, ιστιοφόρο, δωρεάν ποδήλατα υπόσχεται στους πελάτες της οι οποίοι είναι από αρχηγοί κρατών και ζάπλουτοι επιχειρηματίες έως και διασημότητες να έχουν την δική τους ασφάλεια και μια Bentley για τις μετακινήσεις τους.

Ωστόσο οι παροχές δεν σταματούν εκεί. Ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του πελάτη υπάρχει κάθε φορά και μια έκπληξη. Ένα σπάνιο μπουκάλι κρασί ή σακέ που θα εντυπωσιάσει τον επισκέπτη, ένα τηλεσκόπιο για όσους λατρεύουν την αστρονομία και πολλά άλλα.

Οι πληρότητα της σουίτας παρά το ακριβό τίμημά της αγγίζει σήμερα το 50%

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider