«Ασπίδα προστασίας» έναντι της Uber αναζητούν τα βρετανικά ταξί

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ασπίδα προστασίας» έναντι της Uber αναζητούν τα βρετανικά ταξί

Μέτρα για τον περιορισμό του ανταγωνισμού και την προστασία των συμβατικών ταξί από τον «τυφώνα» Uber εξετάζουν οι Βρετανοί βουλευτές, σε μια προσπάθεια να μην τεθεί σε κίνδυνο το επάγγελμα του παραδοσιακού Βρετανού ταξιτζή.

Καθώς η Uber, η εφαρμογή ιδιωτικής μετακίνησης, μοιάζει έτοιμη να… αφανίσει τα παραδοσιακά ταξί όλου του πλανήτη, οι Βρετανοί βουλευτές επιχειρούν να χτίσουν «νομικές» άμυνες για τα «μαύρα» ταξί του Λονδίνου.

Όπως αποκαλύπτει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, η σχετική συζήτηση στο βρετανικό κοινοβούλιο έχει ήδη ξεκινήσει, ωστόσο οι προτάσεις για τη λήψη μέτρων προστασίας των συμβατικών βρετανικών ταξί κρίνεται αβέβαιο αν θα καταφέρουν να γίνουν νόμοι.

Ο Wes Streeting, μέλος του Εργατικού Κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου, κατέθεσε πρόταση, η οποία προβλέπει πρόσθετη εκπαίδευση για τους οδηγούς ταξί, σε μια προσπάθεια οι τελευταίοι να είναι πλήρως καταρτισμένοι και έτοιμοι να ανταγωνιστούν τις υπηρεσίες που προσφέρει η Uber, χωρίς να υπολείπονται σε τίποτα. Ακόμη κι αν τέτοιου είδους τροπολογίες δεν «περάσουν» ποτέ ως νόμοι από το βρετανικό κοινοβούλιο, μπορούν σίγουρα να αποτελέσουν ισχυρό κίνητρο για την κυβέρνηση, ώστε να αφυπνιστεί και να αναλάβει δράση αν απαιτηθεί.

«Οι οδηγοί των συμβατικών ταξί στο Λονδίνο δεν φοβούνται ούτε τις αλλαγές, ούτε την καινοτομία, ούτε τις νέες τεχνολογίες. Στην πραγματικότητα, δεν δειλιάζουν ούτε απέναντι στην ενίσχυση του ανταγωνισμού από υπηρεσίες όπως η Uber», δήλωσε ο Streeting, μιλώντας στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Όπως υποστηρίζει το Bloomberg, οι οδηγοί των παραδοσιακών «μαύρων» ταξί της βρετανικής πρωτεύουσας πρέπει να περάσουν πολλά χρόνια… οδηγώντας για να μάθουν απ’ έξω κι ανακατωτά κάθε γωνία του Λονδίνου. Η εκπαίδευση που λαμβάνουν είναι τόσο απαιτητική που περιλαμβάνει γνώση εκατοντάδων βασικών διαδρομών και δεκάδων χιλιάδων δρόμων… Και μετά έρχονται απανωτά τα δοκιμαστικά τεστ, στα οποία υποβάλλονται, προκειμένου να επικυρωθεί ότι όντως γνωρίζουν την πόλη και μπορούν εγκαίρως και με ασφάλεια να μεταφέρουν τους πελάτες τους – Λονδρέζους και μη – στους προορισμούς που επιθυμούν.

Όμως ακόμη κι αν οι Βρετανοί οδηγοί ταξί είναι από τους καλύτερα καταρτισμένους παγκοσμίως, εφαρμογές όπως η Uber μπορούν να τους… ανταγωνιστούν με μεγάλες αξιώσεις, επιστρατεύοντας κάθε τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

«Τα συμβατικά ταξί χάνουν σε όρους χρεώσεων γιατί η Uber αναδεικνύεται υπερβολική φθηνή», παραδέχεται ο Streeting, προκειμένου να εξηγήσει για ποιους λόγους είναι αναγκαία η λήψη μέτρων προστασίας των παραδοσιακών βρετανικών ταξί.

Όπως προκύπτει, μάλιστα, από πρόσφατη έρευνα του National Bureau of Economic Research, οι μοναδικές υπηρεσίες που προσφέρει η Uber, συνδυάζοντας με έναν τρόπο εκπληκτικό την τεχνολογία και την ευέλικτη εργασία, σίγουρα την καθιστούν πρώτη επιλογή για τους πελάτες που επιθυμούν να μετακινηθούν γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια.

Μετρώντας – και συγκρίνοντας – τον χρόνο που απαιτείται για τα συμβατικά ταξί, ώστε να βρουν πελάτη, αλλά και τον χρόνο που χρειάζονται για να οδηγήσουν τον εν λόγω πελάτη στον προορισμό του, προκύπτει ότι τα ποσοστά επιτυχίας της Uber έναντι των παραδοσιακών ταξί είναι υψηλότερα κατά 38%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider