Κινεζική εταιρεία φορτηγών έσπασε όλα τα ρεκόρ στο Χρηματιστήριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κινεζική εταιρεία φορτηγών έσπασε όλα τα ρεκόρ στο Χρηματιστήριο

Μια κινεζική εταιρεία κατασκευής φορτηγών, κατά της οποίας είχαν στοιχηματίσει πολλοί επενδυτές, αναδείχθηκε ως η μεγάλη νικήτρια της παγκόσμιας αγοράς μετοχών αυτόν των μήνα. Ξεπέρασε σε κέρδη τόσο τις εταιρείες κάνναβης όσο και τις τεχνολογικές μετοχές.

Η Sinotruck Hong Kong Ltd. κατέγραψε άνοδο 69% τον Σεπτέμβριο, σημειώνοντας την καλύτερη απόδοση στον MSCI All-Country World Index, καθώς η αισιοδοξία που έφερε η εκλογή νέου προέδρου στην μητρική της εταιρεία ξεπέρασε τον πεσιμισμό που επικρατεί για τις προοπτικές της βιομηχανίας.

Οι μετοχές της εταιρείας κατέγραψαν άνοδο μετά την τοποθέτηση του Ταν Σουγκουάνγκ ως επικεφαλής της China National Heavy Duty Truck Group Co. στις 31 Αυγούστου. Οι αναλυτές αναμένουν πως ο νέος πρόεδρος θα αυξήσει τις επιδόσεις της Sinotruck μέσω εξαγορών και κινήσεων αναδιάρθρωσης, σύμφωνα με τον Γουέιν Φανγκ, αναλυτή της CMB International Securities.

«Ο Ταν έχει πολύ καλό ιστορικό στις εξαγορές ξένων εταιρειών», αναφέρει ο αναλυτής. Η εταιρεία είχε καθαρή θέση 1,5 δισ. δολαρίων στα τέλη Ιουνίου, σύμφωνα με τον ίδιο.

Μια επιπλέον είδηση που επηρέασε θετικά την μετοχή της εταιρεία ήταν η ανακοίνωση της μονάδας AG Man της Volkswagen, η οποία έχει μετοχές της Sinotruck, ότι οι δύο εταιρείες θα δημιουργήσουν μια κοινοπραξία για την κατασκευή μεγάλων φορτηγών.

Ωστόσο υπάρχουν πολλοί που παραμένουν σκεπτικιστές σχετικά με την μετοχή. Οι short θέσεις αντιστοιχούν στο 35% της κεφαλαιοποίησης της Sinotruck που βρίσκεται σε ελεύθερη διασπορά. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό σε σχεδόν 500 εταιρείες που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με την IHS Markit.

Οι επενδυτές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, αναφέρει ο Τόλιβερ Μα, αναλυτής της Guotai Junan Securities Co. στο Χονγκ Κονγκ. «Οι μετοχές της εταιρείας είναι υπερτιμημένες και η όποια αναδιάρθρωση δεν είναι σίγουρη», δήλωσε ο αναλυτής.

Σύμφωνα με την Morgan Stanley η αγορά είναι πολύ αισιόδοξη για τις προοπτικές της κοινοπραξίας και των αλλαγών στη διοίκηση. Η επενδυτική τράπεζα μείωσε την τιμή-στόχο της Sinotruck.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider