Σε ράλι το κρυπτονόμισμα της Ripple

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε ράλι το κρυπτονόμισμα της Ripple

Άνοδο έως και 35% σημείωσε το κρυτονόμισμα του Ripple αυτή την εβδομάδα εν μέσω αισιοδοξίας ότι θα χρησιμεύσει ως νόμισμα ανταλλαγής σε μια νέα υπηρεσία πληρωμών που αναπτύσσει η μητρική εταιρεία.

Η Ripple Labs Inc. θα μπορούσε να λανσάρει μια υπηρεσία που θα χρησιμοποιεί το δικό της κρυπτονόμισμα μέσα στον επόμενο μήνα, δήλωσε ένα από τα στελέχη της στο CNB. Ονόματι XRapid η υπηρεσία θα επιτρέπει σε χρηματοπιστωτικές εταιρείες να επιταχύνουν τις μεταφορές χρημάτων στις αναδυόμενες αγορές που ήδη χρησιμοποιούν το XRP, το κρυπτονόμισμα της Ripple.

Αν και σημείωσε καλύτερες επιδόσεις από τους αντιπάλους του, όπως το Bitcoin και το Ether, την εβδομάδα που μας πέρασε, το XRP εξακολουθεί να είναι περίπου 85% κάτω εν μέσω της κατάρρευσης της εικονικής αγοράς συναλλάγματος που βιώνουμε αυτή τη χρονιά.

Να σημειωθεί η ήδη υπάρχουσα υπηρεσία της Ripple, η οποία ονομάζεται xCurrent, δεν απαιτεί τη χρήση του XRP, η xRapid που θα δημιουργηθεί θα χρησιμοποιεί ειδικό σύστημα μεταγωγής για να επιτρέπει στα ιδρύματα να πραγματοποιούν διατραπεζικές συναλλαγές με την βοήθεια του ψηφιακού νομίσματος XRP» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λούκας Νούτζι, διευθυντής τεχνολογίας της Digital Asset Research σε μια δήλωση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. «Η χρήση του XRP θα είναι μάλιστα υποχρεωτική» διευκρίνισε.

Η Ripple Labs έχει οριστεί να πραγματοποιήσει ένα συνέδριο στις 1-2 Οκτωβρίου στο Σαν Φρανσίσκο. Σε αυτό θα παραστούν ομιλητές από την Banco Santander, από την Payments Canada κι από άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και ρυθμιστικές αρχές, καθώς και ο πρώην αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον. Να σημειωθεί ότι η Ripple έχει πλέον περισσότερους από 100 πελάτες σε όλο τον κόσμο και δραστηριοποιείται σε 40 χώρες.

Να υπενθυμίσουμε ότι το ψηφιακό νόμισμα θεωρείται από πολλούς ως ο λογικός «διάδοχος» του Bitcoin, την ώρα που οι επενδυτές αναζητούν νέες ευκαιρίες στα κρυπτονομίσματα. Πολλοί μάλιστα υποστηρίζουν πως το Ripple έχει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Σε αντίθεση με το Bitcoin, το Ripple (XRP) προορίζεται για επιχειρήσεις και σκοπός της δημιουργίας του ήταν να αποτελέσει λύση για τις διασυνοριακές πληρωμές για μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Κανονικά οι διασυνοριακές πληρωμές χρειάζονται μέρες για να ολοκληρωθούν και το κόστος είναι υψηλό, καθιστώντας κάποιες συναλλαγές ακριβές για τις τράπεζες. Το Ripple φιλοδοξεί να επιλύσει αυτό το πρόβλημα, καθώς διευκολύνει τις πληρωμές χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις. Μάλιστα, οι συναλλαγές με Ripple φέρονται να χρειάζονται μόλις 4 δευτερόλεπτα για να ολοκληρωθούν, είναι δηλαδή οι πιο γρήγορες που μπορεί να πραγματοποιήσει κανείς μέσω των ψηφιακών νομισμάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider