Delivery στο σπίτι από ένα τρομακτικό γκρίζο ρομπότ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Delivery στο σπίτι από ένα τρομακτικό γκρίζο ρομπότ

Φαίνεται τρομακτικό και περίεργο και ίσως μια μέρα να χτυπήσει την πόρτα μας... Αν την ανοίξουμε, θα δούμε το EZ-Pro, το αυτόνομο όχημα του μέλλοντος που θα μας παραδίδει αργά το βράδυ φαγητό στο σπίτι ή δέματα στο γραφείο μας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το τεράστιο γκρίζο ρομπότ της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Renault θα έχει τετράγωνους τροχούς και πρόκειται να κυκλοφορήσει στους δρόμους γύρω στο 2030. Παρόλο που δεν θα χρειαστεί οδηγός, η EZ-Pro θα έχει έναν υπάλληλο για να συνδράμει στην υλικοτεχνική υποστήριξη της διανομής online παραγγελιών.

Σύμφωνα με τη Renault, το design του οχήματος είναι εμπνευσμένο από ένα κουτί γεύματος. Διαθέτει πλευρικά πτερύγια και έχει διαστάσεις 4,8 m x 2,1 m και σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία έχει τη δυνατότητα να προσεγγίσει τις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις.

Τα αυτοοδηγούμενα οχήματα περιλαμβάνουν συχνά φώτα και ηχητικά συστήματα προειδοποιήσεις αλλά άνετα καθίσματα με αποτέλεσμα να είναι ιδανικά για κάθε χρήση.

«Στην περίπτωση των οχημάτων που χρησιμοποιούνται για delivery η προσωπική επαφή επιτυγχάνεται κυρίως μέσω των εφαρμογών που χρησιμοποιούν οι χρήστες και όχι μέσω του οχήματος», δήλωσε ο σχεδιαστής της Renault, Laurens van den Acker.

Η General Motors σχεδιάζει να φέρει στους δρόμους ταξί-ρομπότ ήδη από το επόμενο έτος και διάφορες startups όπως η Navya της Γαλλίας πωλούν ήδη αυτοκίνητα χωρίς οδηγό.

Η Renault σχεδιάζει να εξοπλίσει ορισμένα από τα επιβατικά οχήματα με αυτόνομα χαρακτηριστικά από το 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider