Αυτός είναι ο ονειροπόλος δισεκατομμυριούχος που θα πετάξει στο φεγγάρι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυτός είναι ο ονειροπόλος δισεκατομμυριούχος που θα πετάξει στο φεγγάρι

Σε μια χώρα που είναι γνωστή για το χαμηλό προφίλ των κατοίκων της και την τήρηση των παραδόσεων ο Γιουσάκου Μαεζάβα πάντα ήθελε να ξεχωρίζει.

Εγκατέλειψε το κολλέγιο, μετακόμισε στην Καλιφόρνια για να παίξει σε μια ροκ μπάντα και ξεκίνησε την δική του εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου. Αφού έβγαλε πολλά χρήματα ο 42χρόνος ξεκίνησε να ξοδεύει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε έργα τέχνης. Τώρα ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Start Today Co. πρόκειται να γίνει ο πρώτος τουρίστας στο φεγγάρι μέσω ενός πυραύλου της SpaceX που σχεδιάζεται να εκτοξευθεί το 2023. Είναι μόλις η τελευταία κίνηση του Μαεζάβα, του οποίου ο λογαριασμός στο twitter είναι @yousuck2020.

Αν και ο Μαεζάβα είναι σχετικά άγνωστος εκτός Ιαπωνίας και του κόσμου της τέχνης, σίγουρα θα γίνει πιο γνωστός με το σχέδιο του να πετάξει στον μεγαλύτερο δορυφόρο της Γης έχοντας ως συνοδεία του καλλιτέχνες. Ως λάτρης της τέχνης ο Ιάπωνας επιχειρηματίας σχεδιάζει να πάρει μαζί του μια ομάδα ζωγράφων, μουσικών, χορευτών, φωτογράφων, σκηνοθετών, σχεδιαστών μόδας και αρχιτεκτόνων στο ταξίδι διάρκειας μιας εβδομάδας. Στόχος είναι η συνοδεία του να εμπνευστεί από αυτό το ταξίδι και να τους βλέπει να δημιουργούν έργα τέχνης.

«Σκέφτηκα πόσο πολύτιμο είναι το να είσαι ο πρώτος επιβάτης στο φεγγάρι», δήλωσε ο Μαεζάβα κατά την διάρκεια επίσημης εκδήλωσης στα κεντρικά γραφεία της Space Exploration Technologies Corp. στην Καλιφόρνια. «Διαλέγω να πάω στο φεγγάρι με καλλιτέχνες», δήλωσε ο Ιάπωνας καθήμενος δίπλα από τον ιδρυτή της εταιρείας Ίλον Μασκ.

Το ταξίδι στο φεγγάρι αποτελεί ένα γάμο των ξεχωριστών ενδιαφερόντων του Μαεζάβα. Παίρνοντας ένα μεγάλο προσωπικό ρίσκο ο Ιάπωνας επιχειρηματίας μπορεί να εξασφαλίσει μια θέση στην ιστορία ως ο πρώτος τουρίστας του διαστήματος. Ο Μαεζάβα δήλωσε ότι ελπίζει πως η τέχνη που θα δημιουργηθεί κατά την διάρκεια του ταξιδιού στο φεγγάρι θα εμπνεύσει ακόμη περισσότερους καλλιτέχνες.

Τόσο ο Μαεζάβα όσο και ο Μασκ αρνήθηκαν να αποκαλύψουν το πόσο θα κοστίσει το ταξίδι στο φεγγάρι. «Δεν τον διαλέξαμε εμείς», δήλωσε ο Μασκ. «Αυτός διάλεξε εμάς. Είναι πολύ γενναίος».

Ο Μαεζάβα πάντα ξεχώριζε στον ιαπωνικό επιχειρηματικό κόσμο. Πρώην ντράμερ σε μια ροκ μπάντα έφτιαξε το ηλεκτρονικό κατάστημα Zozotown, το οποίο σύντομα κυριάρχησε στις προτιμήσεις των νεαρότερων ηλικιών. Το Zozo (που ανήκει στην εταιρεία του Start Today) είναι πλέον η μεγαλύτερη πλατφόρμα πώλησης ειδών μόδας στην Ιαπωνία.
Διαθέτει περισσότερα από 1.100 καταστήματα με 6.400 φίρμες.

Σε ένα μέρος όπου τα στελέχη επιχειρήσεων διατηρούν χαμηλό προφίλ και δεν προκαλούν με τον τρόπο ζωής τους ο δισεκατομμυριούχος είναι ενεργός στα social media όπου συχνά μοιράζεται φωτογραφίες από τα πλούσια γεύματα που τρώει ή από τις διακοπές του. Συχνά εμφανίζεται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων συνοδεύοντας νεαρές όμορφες ηθοποιούς και μοντέλα.

Παράλληλα, ο Μαεζάβα συχνά μοιράζεται τις σκέψεις του για τον κόσμο: Παγκόσμια ειρήνη, ενιαίο βασικό εισόδημα είναι μερικές απ’ αυτές. Σε ένα άρθρο του τον προηγούμενο μήνα είπε ότι το ΑΕΠ είναι ένας ανεπαρκής τρόπος μέτρησης της ανάπτυξης. Ο ίδιος πρότεινε την αντικατάσταση του οικονομικού δείκτη με έναν άλλον που θα καταγράφει την ευγνωμοσύνη του κόσμου.

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg News τον Ιούλιο ο Μαεζάβα έλεγε για την αγάπη του να φτιάχνει πράγματα. «Χωρίς να έχει σημασία το τι, πάντα ήθελα να κάνω τα πράγματα διαφορετικά από τους υπόλοιπους. Ήμουν έτσι από μικρό παιδί και συνεχίζω. Και αυτή επιθυμία να κάνω πάντα κάτι διαφορετικό συνδέεται με την επιθυμία μου να κάνω κάτι πριν από οποιονδήποτε άλλο», τόνιζε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider