Νέο ρεκόρ για τη Nike μετά τον Κάπερνικ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο ρεκόρ για τη Nike μετά τον Κάπερνικ

Δέκα ημέρες μετά την αποκάλυψη της καμπάνιας της Nike με τον Κόλιν Κάπερνικ και τις αντιδράσεις που προκάλεσε, οι μετοχές της εταιρείας έσπασαν ρεκόρ φθάνοντας τα 83,47 δολάρια.

Θα χρειαστεί να περάσουν πολλοί μήνες για να μπορέσει κανείς να υπολογίσει πλήρως τον αντίκτυπο της συνεργασίας του κολοσσού αθλητικών ειδών με τον αμφιλεγόμενο παίκτη του αμερικάνικου ποδοσφαίρου και ακτιβιστή, αλλά τα πρώτα στοιχεία της Edison Trends δείχνουν σημαντική αύξηση πωλήσεων σε σχέση με πέρυσι.

Η Edison συγκέντρωσε αποδείξεις από περισσότερα από 200 online καταστήματα (ανάμεσά τους και το Nike.com) και διαπίστωσε ότι, για παράδειγμα, μία μέρα αφού η καμπάνια με τον Κάπερινκ έγινε viral, οι αγορές αυξήθηκαν 22% σε σχέση με την αντίστοιχη μέρα του 2017. Την επόμενη μέρα αυξήθηκαν 42% σε σχέση με πέρυσι και τη μεθεπόμενη 23%. Και παρέμειναν υψηλότερες σε σχέση με το 2017 για όλη την υπόλοιπη εβδομάδα.

Βέβαια τα στοιχεία αυτά δίνουν μια ιδέα για την αντίδραση εκείνων που έδειξαν την υποστήριξή τους στη Nike και τον Κάπερνικ πραγματοποιώντας online αγορές, αλλά δεν γνωρίζει κανείς τι επιπτώσεις θα έχει σε διάρκεια χρόνου το μποϊκοτάζ που εφαρμόζουν οι διαφωνούντες με την καμπάνια.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Κάπερνικ προκάλεσε σάλο τη σεζόν 2016-17 όταν γονάτισε στη διάρκεια του εθνικού ύμνου της Αμερικής, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τις δολοφονίες Αφροαμερικανών από την αστυνομία. Κίνηση που είχε ως αποτέλεσμα τις διαμαρτυρίες του Λευκού Οίκου και την αποχώρηση του Κάπερνικ και δύο συμπαικτών του από τους 49ers του Σαν Φρανσίσκο. Ο παίκτης εξακολουθεί να μην έχει βρει ομάδα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Apex Marketing Group η Nike μέσα στο πρώτο 24ωρο από την ανακοίνωση της συμφωνίας με τον Κάπερνικ κέρδισε έκθεση στα ΜΜΕ με αξία που υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 43 εκατ. δολάρια. Το 75% των αντιδράσεων ήταν θετικές και ουδέτερες, ενώ το 25% αρνητικές.

Αξίζει να τονίσουμε πως αυτή η επιλογή της Nike την έφερε σε σύγκρουση με την Αμερικανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, ενώ και ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτήρισε την κίνηση της αμερικανικής εταιρείας ως ένα «απαίσιο μήνυμα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider