Το Bitcoin δεν έχει πιάσει ακόμα πάτο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Bitcoin δεν έχει πιάσει ακόμα πάτο

Εάν νομίζετε ότι το Bitcoin έχει πιάσει πάτο μετά τον τελευταίο γύρο απότομης πτώσης, ίσως θα έπρεπε να το ξανασκεφτείτε αφού αναλυτές αναφέρουν ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα.

Ενώ το πιο ισχυρό κρυπτονόμισμα του κόσμου έχει πέσει 65% από την υψηλά του Δεκεμβρίου, οι δείκτες υποδηλώνουν ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα.

Να υπενθυμίσουμε ότι μόλις χθες οι τιμές των ψηφιακών νομισμάτων έκαναν «βουτιά» για δεύτερη συνεχή ημέρα, έπειτα από τις πληροφορίες ότι η Goldman Sachs βάζει φρένο στα σχέδιά της για δημιουργία πλατφόρμας συναλλαγών κρυπτονομισμάτων.

Μέσα σε ένα 24ωρο η τιμή του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος στον κόσμο, υποχώρησε περισσότερο από 1.100 δολάρια μέσα σε διάστημα 24 ωρών καταγράφοντας πτώση 15% από το υψηλότερο στο χαμηλότερο σημείο της ημέρας και άγγιξε τα 6.279,08 δολάρια – το χαμηλότερο επίπεδο των δύο εβδομάδων.

Το Bitcoin καταγράφει σταθερά χαμηλότερα «υψηλά» από αυτά του Δεκεμβρίου, και κάθε φορά οριοθετεί νέο χαμηλότερο επίπεδο, πιο χαμηλό από το προηγούμενο.

Μάλιστα ο DMI (Directional Movement Index) o δείκτης δηλαδή που δείχνει που θα κατευθυνθούν οι τιμές προδιαγράφει ότι η πίεση στην εν λόγω αγορά θα αυξηθεί και μάλιστα απότομα εξαιτίας της αύξησης της πώλησης των κρυπτονομισμάτων.

Η καθοδική αυτή πορεία εξηγεί και την αυξημένη διστακτικότητα των θεσμικών επενδυτών να εμπλακούν πιο ενεργά με τα κρυπτονομίσματα. Αυτός είναι και ο λόγος άλλωστε που ανέφεραν οι πηγές ότι η Goldman Sachs Group κάνει πίσω στη δημιουργία πλατφόρμας συναλλαγών κρυπτονομισμάτων.

Πολλοί επενδυτές έχουν ήδη «καεί» και ο αριθμός τους θα μπορούσε να αυξηθεί ακόμα περισσότερο. Τα κεφάλαια των κρυπτονομισμάτων έχουν μειωθεί κατά 50% μέχρι στιγμής μέσα στο χρόνο, σύμφωνα με το δείκτη Eurekahedge Crypto-Currency Hedge Fund.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider