Όλο και περισσότερες αεροπορικές αυξάνουν το κόστος των χειραποσκευών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Όλο και περισσότερες αεροπορικές αυξάνουν το κόστος των χειραποσκευών

Σε κανόνα με ελάχιστες εξαιρέσεις μετατρέπονται τον τελευταίο καιρό οι χρεώσεις των χειραποσκευών στα αεροπλάνα με όλο και περισσότερες αεροπορικές εταιρείες να υιοθετούν τις πρακτικές των low cost αερομεταφορέων. Οι τελευταίες σχετικές ανακοινώσεις έρχονται από το αμερικανικό έδαφος με τους αερομεταφορείς να εκτοξεύουν το κόστος της χειραποσκευής στα 30 δολάρια σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσουν τα κόστη από τις υψηλότερες τιμές καυσίμων.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή η United Continental Holdings Inc ανακοίνωσε αύξηση κατά 5 δολάρια για τις χειραποσκευές. Όπως διευκρίνισε η εταιρεία, η δεύτερη χειραποσκευή θα κοστίζει 40 δολάρια στις εσωτερικές πτήσεις των ΗΠΑ, στο Πουέρτο Ρίκο, στις Παρθένες Νήσους, στην Καραϊβική και στην Κεντρική Αμερική, εξήγησε η United, και θα φτάνει τα 50 δολάρια για πτήσεις από και προς Καναδά.

Λίγες μέρες νωρίτερα αντίστοιχη πρακτική είχε ακολουθήσει και η JetBlue Airways Corp.ανακοινώνοντας τις δικές της αυξήσεις τιμών για τις χειραποσκευές με άμεση μάλιστα εφαρμογή δηλαδή για εισιτήρια που αγοράζονται από τις 31 Αυγούστου κι έπειτα. Οι κινήσεις των αμερικανικών αερομεταφορέων επισφραγίζουν την τάση για αύξηση των εσόδων από περιφερειακές χρεώσεις κι όχι από τον ναύλο που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα ετήσια κέρδη του κλάδου κορυφώθηκαν το 2015 και έκτοτε υποχωρούν σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Αμερικανικών Αεροπορικών Εταιρειών, ένωση στην οποία υπάγονται οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ, όπως η United και η American Airlines Group Inc. Βασικότερος λόγος της πτώσης είναι οι τιμές των καυσίμων που έχουν αυξηθεί πάνω από 20% πιέζοντας τα κέρδη των αεροπορικών εταιρειών και τις τιμές των μετοχών.

Να υπενθυμίσουμε ότι σε αντίστοιχες ανακοινώσεις προχώρησε και η Ryanair τον περασμένο μήνα η οποία αποφάσισε να αλλάξει και πάλι την πολιτική των αποσκευών και από 1η Νοεμβρίου να επιτρέπεται εντός της καμπίνας μόνο η προσωπική μικρή τσάντα. Η δεύτερη αποσκευή – η μικρού μεγέθους χειραποσκευή που μέχρι πρότινος τοποθετείτο εντός του αεροσκάφους ήταν υπεύθυνη για καθυστερήσεις οπότε και θα χρεώνεται έξτρα στο μέλλον. Όπως διευκρίνισε η μεγαλύτερη low cost αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης θα επιτρέπει αποκλειστικά στους επιβάτες που έχουν πληρώσει για προτεραιότητα επιβίβασης 6 λίρες να φέρουν μαζί τους δύο δωρεάν τσάντες μεταφοράς ( μια τσάντα με ροδάκια και μια μικρή τσάντα με τα προσωπικά τους αντικείμενα). Στους υπόλοιπους επιβάτες θα επιτρέπεται μόνο μια δωρεάν μικρή τσάντα μεταφοράς, ένα backpack ή μια τσάντα laptop και σε περίπτωση που θέλουν και χειραποσκευή θα πρέπει να πληρώσουν 8 λίρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider