H Κίνα λογοκρίνει videogames – Μπλόκο στο Monster Hunter: World

Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Κίνα λογοκρίνει videogames – Μπλόκο στο Monster Hunter: World

Μόλις λίγες ημέρες μετά από την κυκλοφορία του για PC η Κίνα απαγορεύει το Monster Hunter: World. Πρόκειται για την τελευταία από μια σειρά απαγορεύσεων σε βιντεοπαιχνίδια που έχει προκαλέσει μεγάλο πλήγμα στην Tencent Holdings, μια από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες της χώρας και του κόσμου.

Κομμάτια της νέας επιτυχίας της ιαπωνικής Capcom Co. δεν πέρασαν τους ελέγχους των κινεζικών ρυθμιστικών Αρχών. Οι αρμόδιες υπηρεσίες έλαβαν έναν «σημαντικό αριθμό παραπόνων» που οδήγησαν στην ανάκληση της άδειας κυκλοφορίας του παιχνιδιού ανέφερε ανακοίνωση της Tencent που δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες. Οι μετοχή της κινεζικής εταιρείας υποχώρησε κατά περισσότερο από 2%, ενώ η μετοχή της Capcom έπεσε κατά σχεδόν 10%.

Πρόκειται για το πιο πρόσφατο χτύπημα στην μονάδα παιχνιδιών της Tencent, η οποία τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες. Η εταιρεία δεν έχει καταφέρει να πάρει την άδεια για να βγάζει χρήματα από την mobile εκδοχή του δημοφιλούς παιχνιδιού, PlayerUnknown Battlegrounds, ενώ δεν έχει πάρει και το «πράσινο φως» για να κυκλοφορήσει το παιχνίδι στην έκδοση για υπολογιστές. Η απώλεια εσόδων από το βιντεοπαιχνίδια έχει οδηγήσει σε μεγάλο βαθμό στην πτώση 15% που καταγράφει από τον Ιούνιο η μετοχή του κινεζικού τεχνολογικού κολοσσού.

Το Monster Hunter: World είναι η τελευταία επιτυχία της ιαπωνικής Capcom. Έχει πουλήσει περισσότερες από 8 εκατομμύρια κόπιες παγκοσμίως. Η σειρά Monster Hunter όπου όπως προδίδει και ο τίτλος βάζει τους παίχτες να κυνηγάνε τέρατα είναι δημοφιλής στην Ιαπωνία πάνω από μια δεκαετία. Με τον νέο τίτλο η Capcom επανασχέδιασε μεγάλα τμήματα του παιχνιδιού, προσαρμόζοντας το στις προτιμήσεις του δυτικού κοινού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider