Τρενάκι του τρόμου το Bitcoin – Έφθασε σε νέο χαμηλό έτους

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τρενάκι του τρόμου το Bitcoin – Έφθασε σε νέο χαμηλό έτους

Κοντά στα 6.000 δολάρια διαπραγματεύεται το Bitcoin την Δευτέρα αφού το Σαββατοκύριακο υποχώρησε σε νέα χαμηλά για πρώτη φορά μετά τον Φεβρουάριο. Το ψηφιακό νόμισμα οδεύει προς το δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο πτώσης.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου το πρωί της Δευτέρας διαπραγματευόταν στα 6.148 δολάρια καταγράφοντας άνοδο 1,3% σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής. Την Κυριακή είχε υποχωρήσει έως και τα 5.780 δολάρια καταγράφοντας νέο χαμηλό έτους καθώς έπεσε πιο κάτω και από τα επίπεδα του Φεβρουαρίου. Αντίστοιχη πορεία κατέγραψαν τις τελευταίες ημέρες και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα.

Το Bitcoin έχει υποχωρήσει κατά περισσότερο από 50% φέτος καθώς οι ρυθμιστικές Αρχές έχουν αυξήσει την εποπτεία μια αγοράς, που για πολλούς χρησιμεύει για απάτες και ξέπλυμα χρήματος. Στην πτωτική πορεία του ψηφιακού νομίσματος συντελεί και μια σειρά κλοπών που καταγράφονται από την αρχή του έτους συμπεριλαμβανομένης μιας ψηφιακής ληστείας ύψους 500 εκατ. δολαρίων από ένα ιαπωνικό ανταλλακτήριο τον Ιανουάριο και πολλές μικρότερες στην Νότια Κορέα.

Πριν από λίγες ημέρες, σε μια ομαδική συζήτηση στο νοτιοκορεάτικο site Kakao άγνωστοι δημοσίευσαν τους κωδικούς και τις ψηφιακές διευθύνσεις των ηλεκτρονικών πορτοφολιών 19 ατόμων. Σύμφωνα με δηλώσεις του ανταλλακτηρίου Bitkoex στο Bloomberg δεν χάθηκαν λεφτά από τις διαρροές.

Η πτώση που κατέγραψε το Bitcoin την Κυριακή προκλήθηκε σε μεγάλο βαθμό από την Διεθνή Τράπεζα Διακανονισμών (Bank of International Settlements -BIS) η οποία λειτουργεί ως οίκος εκκαθάρισης συναλλαγών για τις κεντρικές τράπεζες. Ο επικεφαλής ερευνών της BIS δήλωσε ότι πολλά κρυπτονομίσματα πρέπει να ελέγχονται όπως ακριβώς οι μετοχές και τα ομόλογα.

Την Παρασκευή η Ρυθμιστική Αρχή Αγορών της Ιαπωνίας διέταξε τα έξι μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων της χώρας να βελτιώσουν τα μέτρα ασφαλείας για την αποτροπή ξεπλύματος του μαύρου χρήματος. Η εταιρείες αυτές θα πρέπει μέχρι τις 23 Ιουλίου να υποβάλλουν λεπτομερή σχέδια με τα νέα μέτρα που θα πάρουν προς αυτή την κατεύθυνση. Η κίνηση αυτή, προέρχεται από μια χώρα που έχει κρατήσει την πλέον φιλική στάση απέναντι στα κρυπτονομίσματα και δείχνει την αδυναμία της αγοράς απέναντι στις κρατικές πιέσεις που αυξάνονται συνεχώς.

Η βουτιά του Σαββατοκύριακου οδήγησε το Bitcoin στο χαμηλό των 5.780 δολαρίων την Κυριακή, σύμφωνα με το Bitstamp, μια από τις μεγαλύτερες πηγές τιμών για την αγορά κρυπτνομισμάτων, η οποία δεν διαθέτει ένα συγκεκριμένο σύστημα τιμολόγησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider