Ράλι καταγράφει μετά από μήνες το Bitcoin

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ράλι καταγράφει μετά από μήνες το Bitcoin

Μετά από πολλούς μήνες οι επενδυτές στα κρυπτονομίσματα βλέπουν μια «άσπρη ημέρα». Μέσα σε 24 ώρες η αγορά των κρυπτονομισμάτων αυξήθηκε κατά 12 δισ. δολάρια.

Το Bitcoin και το Ether, τα δύο μεγαλύτερα ψηφιακά νομίσματα ξεκίνησαν να καταγράφουν άνοδο από το απόγευμα της Δευτέρα, ενώ σήμερα Τρίτη σχεδόν όλη η αγορά βρίσκεται στο «πράσινο». Σύμφωνα με το coinmarketcap.com, to μεσημέρι της Τρίτης το Bitcoin βρίσκεται στα 6.748 δολάρια καταγράφοντας άνοδο 3,93%, ενώ το Ethereum βρίσκεται στα 522 δολάρια σημειώνοντας άνοδο κατά 4,86%.

Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε μια σειρά από θετικά νέα για τα κρυπτονομίσματα αυτή την εβδομάδα. Τη Δευτέρα η Square Inc. δήλωσε ότι έλαβε από την Νέα Υόρκη άδεια ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων και πλέον οι πελάτες της στην πολιτεία να αγοράζουν και να πουλάνε Bitcoin, το οποίο έχει χάσει περισσότερη από την μισή του αξία φέτος.

Το Ether κατέγραψε επίσης ράλι μετά από τα σχόλια κορυφαίας από κορυφαία ρυθμιστική Αρχή των ΗΠΑ που έλεγαν ότι οι συναλλαγές με το ψηφιακό νόμισμα δεν υπόκεινται στους ομοσπονδιακούς κανόνες για τα χρηματοοικονομικά προϊόντα.

Παραμένουν οι ανησυχίες για την ασφάλεια

Τα καλά νέα βοηθούν την αγορά των κρυπτονομισμάτων. Ωστόσο ο πιο σημαντικός λόγος για τον οποίον η αγορά έχασε μεγάλο κομμάτι της αξίας της είναι η ασφάλεια των ανταλλακτηρίων.

Μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο το Bitcoin βρισκόταν στο επίπεδο ρεκόρ των 19.511 δολαρίων μετά από συνολική άνοδο 1.400% μέσα 2017, καθώς ολοένα και περισσότερος κόσμος επένδυε σε αυτό. Όμως, τους τελευταίους μήνες μια σειρά από κακά νέα έχει χτυπήσει τον κόσμο των κρυπτονομισμάτων. Ο ενθουσιασμός για τα ψηφιακά νομίσματα έχει υποχωρήσει εν μέρει λόγω των ηλεκτρονικών κλοπών μεταξύ των οποίων και η κλοπή περίπου 500 εκατ. δολαρίων από το ανταλλακτήριο Coincheck στα τέλη Ιανουαρίου. Αν και η τελευταία ηλεκτρονική παραβίαση στο Coinrail είναι πολύ μικρότερη από το Coincheck, η είδηση κινητοποίησε τα αντανακλαστικά των επενδυτών προκαλώντας νέο κύμα πωλήσεων, σύμφωνα με αναλυτή της Oanda Corp. στη Σιγκαπούρη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider