Η Goldman Sachs στέλνει την Netflix στα... ουράνια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Goldman Sachs στέλνει την Netflix στα... ουράνια

Νέο ρεκόρ χτύπησε η Netflix Inc. μετά τις αναθεωρημένες προς τα πάνω προβλέψεις της Goldman Sachs για την τιμή της μετοχής οι οποίες εκτιμάται ότι θα φτάσουν στο υψηλότερο σημείο στα ταμπλό της Wall Street.

Συγκεκριμένα οι μετοχές σημείωσαν κέρδη έως και 5,6% κλείνοντας στα 384,25 δολάρια την Τετάρτη, αφότου ο Χέλθ Τέρρι προέβλεψε ότι μπορεί να φτάσουν και τα 490 δολάρια. Μάλιστα όπως εξήγησε η αύξηση των πωλήσεων Θεωρεί ότι η αύξηση των πωλήσεων της εταιρείας όχι απλά θα καλύψει αλλά θα ξεπεράσει και το ποσό που θα χρειαστεί να δαπανήσει για την παραγωγή νέου περιεχομένου το 2019.

Μια τέτοια ανοδική πορεία θα ανέβαζε την αξία της Netflix σε περίπου 213 δισεκατομμύρια δολάρια, υπερβαίνοντας τις τρέχουσες αποτιμήσεις και για τις 18 εταιρείες του S & P 500 σύμφωνα με το Bloomberg, συμπεριλαμβανομένων των ΑT & T Inc., Mastercard Inc. και Cisco Systems Inc.

Να υπενθυμίσουμε ότι η μετοχή κέρδισε έδαφος και την Τετάρτη μετά την ανακοίνωση της Netflix ότι ενισχύει τους δεσμούς της με την βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών. Η εταιρεία θα προχωρήσει την παραγωγή της διαδραστικής σειράς Minecraft για παιδιά, και θα δώσει την άδεια ώστε η δημοφιλής σειρά της «Stranger Things» να γίνει παιχνίδι.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κεφαλαιοποίηση της Netflix έχει ξεπεράσει αυτή της Walt Disney Co. και της Comcast Corp. ήδη από τον περασμένο μήνα και τώρα ετοιμάζεται να ξεπεράσει την κεφαλαιοποίηση εταιρειών όπως DowDuPont Inc. και Nvidia Corp.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider