Ποιοι θα βγάλουν λεφτά από το Μουντιάλ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ποιοι θα βγάλουν λεφτά από το Μουντιάλ

Για ένα μήνα όλος ο κόσμος θα παραμείνει συντονισμένος στο Μουντιάλ της Ρωσίας και πολλοί είναι εκείνοι που το περίμεναν για να κερδίσουν χρήματα. Ενώ υπάρχουν και κάποιοι που αναμένεται να βγουν χαμένοι. Ας ρίξουμε μια ματιά στους τομείς που επηρεάζονται από το Μουντιάλ.

Οι στοιχηματικές: Στοιχηματικές εταιρείες όπως η Paddy Power Betfair, GVC Holdings και William Hill ανταγωνίζονται για το ποια θα προσελκύσει τους περισσότερους online πελάτες. Αν και βασικό ρόλο θα παίξουν τα ίδια τα αποτελέσματα των αγώνων. Αν το φαβορί Βραζιλία σηκώσει το τρόπαιο στις 15 Ιουλίου, θα έχουν ζημιές. Και καθώς oι περισσότερες από τις μεγάλες εταιρείες έχουν έδρα την Αγγλία, ενδεχόμενη επιτυχία της εθνικής της θα αποδειχθεί ιδιαίτερα κοστοβόρα. Ο όγκος των στοιχημάτων αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, με τις εφαρμογές για smartphones να κάνουν τη διαδικασία ευκολότερη από ποτέ. Αυτοί που θα βγουν χαμένοι αυτό το μήνα είναι τα καζίνο, καθώς η προσοχή των τζογαδόρων (και τα λεφτά τους) θα βρίσκονται αλλού.

Οι παμπ: Οι παμπ των χωρών εκείνων που βρίσκονται σε χώρες που προχωράνε στη διοργάνωση θα κάνουν χρυσές δουλειές. Ενώ μια πρόωρη έξοδος θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα.

Αθλητικός εξοπλισμός: Οι εταιρείες που κατασκευάζουν τη στολή της ομάδας που θα κερδίσει μπορούν να περιμένουν άνοδο πωλήσεων. Στο Μουντιάλ του 2014 η Adidas πούλησε πάνω από 8 εκατ. φανέλες, εκ των οποίων τα 2 εκατ. στα χρώματα της νικήτριας Γερμανίας. Στη Ρωσία η Adidas σπονσοράρει τις 12 από τις 32 ομάδες, ανάμεσά τους οι Αργεντινή, Ισπανία και Γερμανία. Η μεγάλη αντίπαλος Nike σπονσοράρει 10, ανάμεσά τους οι Βραζιλία, Πορτογαλία και Γαλλία. Μετά τον αποκλεισμό της Ιταλίας, η Puma στηρίζει τις ελπίδες της στη Σενεγάλη, τη Σερβία, την Ελβετία και την Ουρουγουάη.

Livestreaming: Αναλυτές εκτιμούν ότι η Twitter θα βγει κερδισμένη από τη συμφωνία με το Fox Sports που θα της επιτρέπει να μεταδίδει στιγμιότυπα σχεδόν σε ζωντανή μετάδοση. Τα 24 εκατ. δολάρια που κέρδισε η εταιρεία από το Μουντιάλ του 2014 αναμένεται να είναι πολύ περισσότερα φέτος. Κερδισμένες θα βγουν επίσης και όσες εταιρείες τηλεοπτικές ή τηλεπικοινωνιών στριμάρουν σε ζωντανή μετάδοση περιεχόμενο σε κινητά τηλέφωνα.

Ταξίδια: Με τον περισσότερο κόσμο κολλημένο στις οθόνες μέχρι τα μέσα Ιουλίου, εταιρείες όπως οι Booking θα έχουν μειωμένη κίνηση.

Video games: Η Electronic Arts που διαθέτει το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του Μουντιάλ αναμένεται να είναι ανάμεσα στους κερδισμένους.

Τρόφιμα και ποτά: Παραδοσιακά ο μήνας αυτός ωφελεί τις ποτοποιίες και εταιρείες όπως η Food Empire Holdings και η Domino's Pizza.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider